Pocetna Društvo Moto festival počinje u petak

Moto festival počinje u petak

402
2
Podelite

U Užicu, u Velikom parku, 1. i 2. septembra Moto klub „Užice“ organizovće 7. Moto skup koji će okupiti oko hiljadu motorista, najviše do sada, iz cele Evrope i sa Balkana.

Očekuje se dolazak motorista iz Turske, Rusije, Italije, Nemačke, Austrije bivših jugoslovenskih republika, najviše, preko 50 iz Slovenije, kao i značajan broj motorista iz ogranka ruskog kluba „Noćni vukovi“ u Srbiji. Očekuje da se ovoj manifestaciji, kako kaže predsednik Moto kluba „Užice“Dragoslav Simić Kiško, moto festivalu koji je jedan od najznačajnijih u Srbiji, pridruži i preko sto motorista iz Užica. Za sve učesnike i građane Užica i okoline pripremljen je i bogat muzički program.

moto skup kisko– Do sada smo Moto skup održavali u proleće i tada je uvek bilo istovremeno još motorijada. Sada nije tako, a i u gradu je više sveta, jer su odmori završeni. Želimo i da naši sugrađani uživaju zajedno sa nama. Mislim da će svi biti zadovoljni, a cene karata biće promotivne i koštaće za prvo veče 200 i 250 dinara za drugo veče,- kaže između ostalog, Dragoslav Simić Kiško i ističe da motoristima neće mnogo smetati saobraćajna gužva zbog radova na kružnom toku pri ulasku u grad. Moto klub se potrudio da obeleži strelicama najlakši ulazak motorista.

Početak Moto skupa biće u 10 časova u petak otvaranjem moto kampa u Velikom parku, a za veče je planiran nastup muzičkih bendova među kojima i Randevu bend i Miloš Radovanović kojem će ovo biti prvi koncert u svom gradu.

moto skup kzn

U subotu, u 9,30 časova motoristi će proći kroz grad, do Narodnog muzeja i stare hidrocentrale „Pod gradom“ na gradskoj plaži gde će biti organizovani revijalni skokovi u Đetinju sa starog Železničkog mosta. U 18 časova planiran je gradski defile do Trga partizana na kojem će KUD „Ere“ održati svoj koncert, a zatim će nastupiti i plesna grupa iz Beograda. Posle toga, planiran je povratak u kamp kada će biti podeljene zahvalnice, a onda će nastupiti muzička grupa iz Užica „Šok banana“, trubački orkestar Miroljuba Mira Kremića i Goran i OK bend.

Koliko će koštati ovaj moto festival, Moto klub „Užice“ će znati kada se sve završi, a finansijsku podršu je dobio od grada i TO „Užice“ od 400 hiljada dinara. Po rečima Bobana Perišića, direktora TO „Užice“, Moto skup je jedna od najznačajnijih manifestacija koja se održava u Užicu i koja okupi veliki broj učesnika. Svi raspoloživi smeštajni kapaciteti u gradu i okolini su popunjeni, deo motorista će i kampovati u Velikom parku u kojem bi trebalo da budu završeni radovi na izgradnji trim staze.
-Ovakve manifestacije zaslužuju veliku pažnju, jer se to oseti po prihodima koji se tih dana zabeleže u ugostiteljskim i trgovinskim objektima. Trenutno, u Evropi, bajkeri su jedna od najpoželjnijih ciljnih grupa u turizmu zbog velike vanpansionske potrošnje koju ostvaruju. Veoma je važno što se na ovaj način promoviše i Užice i okolina u moto klubovima, jer imamo izuzetne staze za motore- ističe Perišić.

2 Komentari

  1. opet počinje ludnica i to kao“ Kulturno leto“,Koja mu je to kultura ludačko turiranje motora u 3h po ponoći,Beži iz grada,spašavaj se!

  2. Još vode sa sobom go go igračice i striptizete,mnogo poučno i da doprinesu krkljancu u gradu,Pa neka idu negde dalje u prirodu pa nek se tamo iživljavaju,a ne u ovom skučenom gradu

Ostavite odgovor