Pocetna Čajetina Kinezi sala u „Zračku“

Kinezi sala u „Zračku“

321
0
Podelite

Udruženje građana Zlatiborski krug kroz novi projekat, opremiće Kinezi salu u okviru Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, kako bi se omogućio efikasniji i delotvorniji rad fizioterapeuta sa korisnicima.

kinezi sala 11

Tokom avgusta je nabavljen deo opreme, koja će omogućiti sprovođenje vežbi za psiho-fizički razvoj u skladu sa preporukama lekara za svako dete.

kinezi sala 14Pregrađivanjem postojeće prostorije pokretnim vratima, obezbeđeni su uslovi za nesmetan rad fizioterapeuta sa svakim korisnikom pojedinačno. Opremu će, osim korisnika „Zračka“, moći da koriste i deca iz vrtića i osnovne škole, koja na osnovu preporuke lekara, imaju potrebu za rad sa fizioterapeutom.

Za naredni period je planirana  obuka za nove članove Volonterskog socijalnog servisa,  koja će se realizovati kroz dve celodnevne radionice. Obuka će obuhvatiti omladinski aktivizam i volonterizam, komunikaciju, inkluziju, igru kao razvojno sredstvo za decu sa smetnjama u razvoju, prevazilaženje ograničenja…

Učesnici obuke će, nakon radionica, u saradnji sa osobljem kinezi sala 13Dnevnog boravka organizovati šest jednodnevnih radionica  za korisnike boravka.

Prema rečima Zorice Milosavljević, predsednice Udruženja, uloga volontera u radu sa korisnicima „Zračka“ je veoma značajna. Zlatiborski krug, koji je pružalac usluge Dnevnog boravka,  trudi se da se redovno organizuju kreativne, sportske, kulinarske radionice i druge aktivnosti koje uključuju i angažovanje volontera.

Projekat ,,Unapređenje kvaliteta usluge Dnevnog boravka  za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Čajetina“ traje 6 meseci, a podržan je od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ostavite odgovor