Pocetna Društvo Subvencije za kupovinu polovnih traktora

Subvencije za kupovinu polovnih traktora

342
0
Podelite

Raspisan je konkurs za subvencionisanje kupovine polovnih traktora iz uvoza. Poljoprivredni proizvođači sa teritorije Užica, koji su kupili polovni traktor iz uvoza u prethodnih 12 meseci, mogu svoje prijave dostaviti Gradskoj upravi. Predmet podsticaja su polovni traktori sa standardnim delovima, uređajima i opremom koji su uračunati u cenu traktora, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

„Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sa aktivnim statusom u 2017. godini. Subvencionisani iznos podsticajnih sredstava za nabavku polovnih traktora iz uvoza iznosi 50 % od iskazane vrednosti na carinskoj deklaraciji po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan potpisivanja ugovora. Podsticajnim sredstvima se ne nadoknađuju: porezi, uključujući i porez na dodatu vrednost, carinske, uvozne i ostale administrativne takse“ – rekla je tim povodom Sanja Janković član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, do utroška raspoloživih sredstava.

Poljoprivredni proizvođači mogu koristiti više različitih mera podrške razvoju poljoprivrede na teritoriji Užica u 2017. godini, s tim da maksimalni iznos podsticajnih sredstava po korisniku iznosi 250.000,00 dinara, odobrenih od strane Grada u tekućoj godini.

Obrasci prijave su dostupni  u prostorijama Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“(Petra Ćelovića bb, 31000 Užice) u prostorijama Gradske uprave Grada Užica (Odsek za poljoprivredu, kancelarija br. 28, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice) svakog radnog dana od 10 do 14 časova, ili se mogu preuzeti na sajtu Grada Užica (uzice.rs).

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosilac prijave dostavlja lično na pisarnicu Gradske uprave grada Užica, kancelarija br. 12, najkasnije do petka, 22. septembra, do 14 časova. Za dodatne informacije otvoreni su I brojevi telefona 031/590-163 i 031/523-065.

Ostavite odgovor