Pocetna Užice Nešićeva ostavka

Nešićeva ostavka

522
1
Podelite

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić podneo je  ostavku na funkciju o kojoj su odbornici Gradske skupštine obavešteni na početku današnje  sednice u pisanoj formi. Tajnim glasanjem za nove članove Gradskog veća danas su izabrani Maja Vermezović za resor turizma, dok će Miodrag Petković ubuduće obavljati funkciju člana gradske vlade za budžet i finansije.

-Shvatajući  politiku kao veštinu uprvljanja javnim dobrom proteklih 14 meseci imao sam čast da radim za svoj grad. Trudeći se da funkciju obavljam profesionalno i odgovorno činio sam to najbolje što umem. Koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku Užica Tihomiru Petkoviću i sviom ostalim saradnicima na zajedničkoj borbi za bolje Užice i da poželim svima puno uspeha u narednom periodu – navodi Nešić koji nije prisustvovao današnjem zasedanju i koji će vršiti tekuće poslove do izbora novog zamenika gradonačelnika.

Kako je odbornike obavestio predsednik Skupštine Branislav Mitrović ostavka o kojoj je reč je lični čin, o njoj se ne glasa i ne može biti predmet rasprave. Mitrović je zahvalio dosadašnjem zameniku gradonačelnika na uspešnopm i korektnom radu dok je gradonačelnik Užica Tihomir Petković prilikom predlaganja novih članova Gradskog veća zahvalio Nešiću na velikoj energiji i trudu koju je uložio tokom rada. On je rekao da je njegova ostavka dogovorena i da doskorašnji  zamenik gradonačelnika ostaje najuži deo tima užičkog SNS-a. U skupštinskoj sali moglo se čuti da će Nešić najverovantije nastaviti  rad u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor na projektima. Odbornik Dveri Dragan Babić tražio je da se u dnevni red današnjeg zasedanja uvrsti i gradnja kanalizacije u Gorjanima i zamerio  što neposredno pred početak sednice odbornici upoznaju sa rešenjima za nove članove gradske vlade neposredno pred početak sednice što nije u redu.

 

1 komentar

Ostavite odgovor