Pocetna Servisne informacije Miholjsko leto i blaga zima

Miholjsko leto i blaga zima

384
0
Podelite

Nakon leta sa preko 60 tropski vrelih dana, uticaj visokih temperatura osetiće se mesecima koji slede, pa Srbiju očekuje topla jesen, sa miholjskim letom i daleko blaža zima od prethodne.

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, leto se nastavlja i tokom septembra, sa izuzetkom kratkih perioda zahlađenja i padavina.

Temperature će se kretati između 20 i 30 stepeni Celzijusa, a prosečna maksimalna dnevna temperatura iznosiće oko 25 stepeni Celzijusa.

Jesen 1Oktobar će biti topliji i prosečno vlažan, i, kako navodi RHMZ, i taj mesec proteći će u znaku miholjskog leta.

Maksimalna dnevna temperatura pada, ali će i dalje biti suvih i sunčanih dana sa temperaturama od oko 20 stepeni.

U oktobru se na planinma mogu očekivati prvi snegovi, ali će u nižim predelima snežnih padavina biti tek krajem novembra.

Kisobran 2I novembar će, međutim, prema prognozi RHMZ-a, biti topliji i malo suvlji nego inače, a količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka.

U odnosu na prošlu zimu, kada su se ekstremno niske temperature zadržale sve do početka proleća, ove godine nas očekuje blaga zima, sa srednjim temperaturama od dva stepena do pet stepeni, a na planinama od minus tri do jedan stepen.

Zima 1U decembru temperatura nastavlja da pada, iako će mesec biti blaži i malo suvlji od proseka.

RHMZ trenutno i za januar prognozira da će biti „blaži i prosečno vlažan“, a slična prognoza vremena predviđena je i za februar sa blagim rastom srednje prosečne temperature na 7,8 stepeni.

Ostavite odgovor