Pocetna Društvo Stajalište – smetlište na zlatiborskom putu

Stajalište – smetlište na zlatiborskom putu

393
0
Podelite

Očigledna je decenijska zapuštenost ovog mesta koje sa parkiralištima predstavlja deo javnog puta o kome brinu „Putevi Srbije“.

Čekati autobus u prašini u okruženju plastičnih boca, kamionskih guma, ambalaže od čipsa, flipsa, raznih čokoladica, tetrapaka od mleka, metalnih konzervi… U ambijentu deponije u kojoj ne izostaje nesnosan smrad koji se širi od crkotine uginulog psa u neposrednoj blizini vrzine pored Zlatiborskog puta. Nažalost, to je slika stajališta na izlazu iz Užica, preko puta Železničke ulice koga zbog saobraćajnih radova u gradu koristi sve više građana kojima je potreban prevoz prema Beloj Zemlji i Zlatiboru. Smeće koje se očigledno godinama taložilo na ovom mestu jeste zasluga ljudi kojima bi samo poželeli isti izgled njihovih dvorišta. Korozija je uveliko nadvladala metalni deo stubova i krova stajališta i očigledna je decenijska zapuštenost ovog mesta sa dve zarđale kante prepune smeća. Za zglobove riskantan je i prelazak u autobus sa stajališta, jer prethodno treba preskočiti rov koji su napravile bujične vode.

Čija je nadležnost ovo ruglo na izlazu iz Užica? „Bioktoš“ održava javnu površinu stajališta u gradu, a magistralni put prema Zlatiboru odgovornost je „Puteva Srbije“, jer autobuska stajališta i parkirališta predstavljaju deo javnog puta. Dakle, nadležnost je „Puteva Srbije“, ali bilo ko da uredi ovo mesto značajno je za zdravlje naše dece i bezbednost putnika.

Ostavite odgovor