Pocetna Sport Pobednici Olivera Jevtić i Samuel Naibei

Pobednici Olivera Jevtić i Samuel Naibei

214
0
Podelite

Na prvom Šabačkom polumaratonu, koji ima i međunarodni karakter, učestvovalo je više od 600 atletičara iz Srbije, ali i iz Kenije i Maroka. Osim trke duge 21 kilometar, održane su i Trke zadovoljstva i slatka trka za najmlađe

Pobedinik u muškoj konkurenciji bio je Semuel Naibei iz Kenije, član AK Mladost iz Užica, drugo mesto osvojio je Marko Ranković, dok je treće mesto pripalo takođe članu užičke Mladosti, Kristijanu Stošiću.

Prema očekivanju u konkurenciji dama najbrža je bila Olivera Jevtić, koja je sa lakoćom stigla ispred drugoplasirane Nataše Ćulafić i trećeplasirane Marine Radovanović.

-Ovo je istorijski dan za Šabačku atletiku i zbog toga mi je drago što sam učestvovala. Staza je izuzetno brza, ali je meni to u potpunosti odgovaralo, jer sam došla ovde da napravim dobar trening. Ovo mi je dobra uvertira pred Balkansko prvenstvo u maratonu na 42 km i 195 m koje će se početkom oktobra održati u okviru Zagrebačkog maratona. Staza u Zagrebu mi je dobro poznata i baš mi prija, rekla je Olivera Jevtić.

Era iz Kenije, Samule Naibei,  je takođe zadovoljan svojim učešćem.

-Ovaj maraton je najbolje organizovan od svih na kojima sam do sada trčao u Srbiji. Ima sertifikat, staza je ravna ali brza, ljudi ljubazni, i zaista je sve bilo na vrhunskom niovu.

 

Ostavite odgovor