Pocetna Čajetina „Dino park“ najbolji ajvar majstor

„Dino park“ najbolji ajvar majstor

309
0
Podelite

Ekipa „Dino Park“ pobednik je ovogodišnjeg kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ na Zlatiboru. Na Kraljevom trgu na Zlatiboru nadmetanje za najboljeg ajvar majstora najvećeg gurmanskog karavana na Balkanu je održano po četvrti put, a pobednička ekipa predstavljaće opštinu Čajetina u velikom finalu gde će se boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.

„Ovo je potpuno neočekivano! Prijavili smo se zbog dobre zabave i druženja ali nismo slutili da možemo i pobediti. Pružili smo svoj maksimum, a mislim da je sjajan timski rad ključ za naš današnji uspeh. Biće nam zadovoljstvo da predstavimo Zlatibor u Sokobanji, a već sada mogu da najavim da planiramo upečatljivo učešće u svakom smislu“ – kaže kapiten ekipe, Milica Zec.

izadji na teglu trg

Drugo mesto osvojila je ekipa “Gold Gondola”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Popečitelji”. Ostalim takmičarskim ekipama dodeljene su zahvalnice za učešće u izazovu “Izađi mi na teglu”.

„Turistička organizacija Zlatibor je u septembru mesecu već tradicionalno domaćin našeg karavana pa je ovom prilikom direktoru Vladimiru Živanoviću uručena plaketa za izuzetan doprinos razvoju najvećeg gastronomskog karavana u Srbiji i pozicioniranju manifestacije Izađi mi na teglu kao tradicionalne manifestacije na teritoriji opštine Čajetina“– navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Izađi mi na teglu - žiri
Izađi mi na teglu – žiri

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Ljubica Tomović – šefica kuhinje Specijalne bolnice Čigota, Gordana Šopalović – tehnolog iz kompanije Zlatiborac, Milunka Kljajić – zamenica šefa kuhinje restorana Grand i gostujuća članica žirija, Ana Stanković – predstavnica UniCredit banke, sponzora prve nagrade u velikom finalu.

izadji na teglu trg1

Pobednici su osvojili Smederevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije.

Ostavite odgovor