Pocetna Kultura Predstava „Berači“ u Sevojnu

Predstava „Berači“ u Sevojnu

287
0
Podelite

Udruženje Nova kulturna trasa Vas poziva na predstavu “Berači“.

Predstava “Berači” u organizaciji Udruženja “Nova kulturna trasa” biće izvedena u svečanoj sali Gradske opštine Sevojno od 20 časova. Predstavu izvode predstavnici udruženja građana “Nova Kulturna Trasa – NKT“.

Duodrama “Berači“ u prvi plan ističe dva prijatelja koji, zbog srodnosti svojih profesija, ličnih (ne)uspeha, zbog položaja kulture u društvu, mada i zbog kvaliteno “ubijenog“ vremena, a bogami i zato što struja, voda i hrana nisu besplatni, kad već, i zbog glupe opklade, nerazjašnjene prošlosti i usled ogromne želje(patnje) za samoostvarenjem, odlučuju da ih uz prijateljstvo poveže i poslovna saradnja.

Iz, pod tim okolnostima, nastalog saradništva rodiće se rešenje nerešenog slučaja iz prošlosti…

Nekoliko lakih pitanja (Da li je gajenje malina linija manjeg otpora? Jesu li te maline brza, laka i ogromna lova? Da li je malinjak grob za jednu nogu da bi druga mogla da se zadužuje? Koliko hiljada sadnica je dovoljno za bezbrižnu penziju? Jesu li hladnjačari zelenaška masonerija zapadne Srbije?… Postoji li vešernica van holivudskih filmova? Ima li ljubavi na 40 stepeni? Zašto su komšiji smrzle maline, a mojima ništa? Kako upropastiti najbolju šerpu za krompir?… Šta je “slađe“, mraz ili suša? Prijatelj je najskuplji besplatan oproštaj?), otvoriće se, bez odgovora…

U predstavi igraju: Dušan Radojičić i Nikola Penezić, glas iz off-a je Tijana Karaičić. Autor teksta je Dušan Radojičić, dok su režiju, kostim, scenografija i odabir muzike radili Dušan Radojičić i Nikola Penezić. Za muzičku obradu je zadužen Nikola Pejović.

Ostavite odgovor