Pocetna Sport Počinje 50. Srbija reli

Počinje 50. Srbija reli

304
0
Podelite

Sve je spremno za 50. Srbija reli koji startuje večeras na Trgu partizana. Reli se održava od 22. Do 24. Septembra, a voziće se tri brzinca Lokva, Duboko i Golden.

„Jubilej je sam po sebi vredan pažnje, jer samo održavanje autosportske tradicije već pola veka znači da u nama živi duh sporta i duh takmičenja, a da Srbija, makar po interesovanju za ovakve manifestacije ne zaostaje iza svojih suseda sa kojima su nekada zajedno vožene trase YU relija“, rekao je Branislav Pijević, ispred organizatora AMSS i Sportskog i auto karting saveza Srbije, uz zahvalnost gradu Užicu, Policijskoj upravi Užice, kao i firmi „Niskogradnja“ koja je ovih dana radila na popunjavanju udaranih rupa na stazama.

Reli pobednici 2016Ceremonijalni start je u petak 22. septembra u 20.01 časova na Trgu partizana, ali će svi takmičari već u 18 časova biti u centru grada, tako da i građani mogu bolje da upoznaju sa vozačima relija.

U subotu, 23. septembra, prvi startuje SS Lokva u 9.39 časova, da bi potom usledili SS Duboko u 10.07, potom Lokva II u 11.45, Duboko 2 u 12.13, i na kraju Golden I i Golden II u 14.41, odnosno u 16.54.

U nedelju,  24. septembra voze se specijalni ispiti Duboko u 9.49 i 12.30 i Golden u 10.22 i 13.03.

Reli pehariUkupna dužina itinerera je 368,36 km, a 11 specijalnih ispita vozi se na 184,72. Gradski brzinac planiran u čast jubileja, nije mogao biti realizovan iz tehničko-bezbedonosnih razloga, budući da su u Užicu u toku radovi na izgradnji kružnog toka, pa je i redovan saobraćaj otežan.

Za učešće na reliju prijavilo se 38 takmičara, a među njima su i bugarski, turski i slovenački vozači, odnosno 15 stranih posada. Ono što publiku posebno raduje su i dva atraktivna R5 automobila, „Pežo  208“, i „Ford fiestu“, potom četiri „Micubiši Evo IX“ vozila, i uz „reno klio“ Vladice Rabrenovića u RC3 klasi naći će se i „citroen C3“ sa bugarskom posadom koju predvodi Isaev. „Ovo obećava vrhunsko uživanje za publiku, kao i dodatni adrenalin u takmičarskim timovima“, siguran je Pijević.

Reli KZNDoajen relija, Vladica Rabrenović, podsetio je da se ovaj reli vozi od 1997., što znači i da je njegova karijera obeležena i tradicijom YU, odnosno Srbija relija. Iako poznaje staze, Rabrenović i njegov dugogodišnji suvozač Piter Henel, ponovo su obišli.

„Već poznate staze, a plasman,za koji očekujemo da će biti dobar, biće neizvestan jer dolaze Turci sa dobrim autima“, pa je njegov stimulans u ovom reliju i „borba znanjem“, rekao je Rabrenović.

Njegov suvozač, Henel, takođe deli optimizam vođe posadei obećava da će se potrudizi da budu brži, i u odnosu na prethodne godine, i u odnosu na konkurente.

Dejan Krčevinac, u ulozi domaćina, ove godine nastupa za Užice Reli Tim, i  tokom sezone nije imao sreće da osvoji jedan od pehara, ali mu Srbija reli pruža priliku za novi test i sebe kao vozača i auta koji je već spreman. On obećava da će dati sve od sebe na stazi, a posebno na Goldenu II koji  po njegovim rečima pruža mogućnost za svakog vozača da se pokaže u svim svojim sposobnostima.

Satnica relija:

1.Lokva – Tvrdići – Lunovo Selo, 23. septembar od 7.30 do 14,.48 časova, 200m od raskrsnice na Lokvi za Lunovo Selo i Tvrdiće preko raskrsnice za Lunovo Selo i Požegu, zatim do Lunovog Sela pored pumpe, do raskrsnice sa državnim putem II A 174 što predstavlja lokaciju brzinskih ispita 2,3.

2.Deponija – Pora preko Dubokog, 23. septembar od 8 do 15.13 časova i 24. septembra od 7.40 do 15.30 časova, od skretanja za deponiju Duboko preko raskrsnice za Duboko, kroz Duboko do raskrsnice za Poru, što predstavlja lokaciju brzinskih ispita 4,5,8, 10.

3.Vrela – Nikojevići, 150 m posle „Bacetine kafane“ preko skretanja za Ljubanje do „Kaldrme“, zatim levo prema Skržutima, kroz Skržute i Ravni, preko raskrsnice za Ravanjsko Polje, putem ka Sirogojnu do raskrsnice za selo Utrobe, kroz Utrobe do Nikojevića i putem ka Beloj Zemlji do skretanja za zaseok Đokovići, i to 23. septembra od 12 do 19.54 časova i 24. septembra od 8.20 do 16.03 časova što predstavlja lokaciju brzinskog ispita 6,7,10, 11.

Ostavite odgovor