Pocetna Sport Trijumf vozača iz Turske (FOTO)

Trijumf vozača iz Turske (FOTO)

238
0
Podelite

Pobedik 50. Srbija relija koji je tokom vikenda održan u Užicu, je Turčin Orhan Avdžioglu, sa „ford fiestom R5″. Drugi je Bugarin  Plamen Stajkov u „micubišiju evo IX“, a treće mesto je takođe zauzeo Bugarin Ignat Isajev sa „sitroenom DS3″.

Posle dva dana  i 11 brzinskih ispita, od 33 takmičarske posade na startu u Užicu, do cilja u centru grada, stigle su 22 posade.

Reli 2017 fotka 12Orhan Avdžioglu u „ford fijesti R5“ ekipe TOK sport, ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju našeg najvećeg i najznačajnijeg automobilskog takmičenja.  Za razliku od prvog dana, Turčin i njegov suvozač Burčin Korkmaz potpuno su preokrenuli situaciju u svoju korist i na kraju zabeležili prilično ubedljiv trijumf.

Bez mesta na podijum, ali s još jednom pobedom u Šampionatu Srbije, na četvrtom mestu ukupno završavaju Đanluka Roko i Jovan Isailović, u „subaru impreci WRX Sti“. Onu su još jednom slavili u domaćoj „generalci“, ispred novog- starog šampiona, posade Rabrenović/ Henel, i još jednom odličnog tandema Željko Milutinović/ Aleksandar Petričević, koji su ubedljivo najbolji i u svojoj klasi III, gde je novi šampion Aleksandar Dučić u nedelju odustao. Drugo i treće plasirani za domaće bodove završavaju na solidnim pozicijama sedam i osam u generalnom plasmanu, ispred odličnih Slovenaca u nejakom „roveru MG ZR 105“, Roka Jerkiča i Kristijana Prelaza, a mesto među 10 najboljih zauzima još jedna turska posada, Okur Mendereš/ Ufuk Ulučak, u „micubiši lanseru EVO IX“.

Reli 2017 fotka 08Užička posada Luka Kotorčević/ Dejan Pejić zabeležila je novu pobedu u „pežou 106“ nad Tomom Nikitovićem i Sinišom Milanovićem u klasi II. Za razliku od njih, Zoran Milisavljević i Vladan Kostić su su u subotu u najmanjoj klasi, „mali N“ izleteli sa staze. U nedelju u najmanjoj klasi dominirala je bajinobaštanska posada Lazar Blagojević/ Marko Milanović, Nenad Filipović i Nebojša Jovanović su drugi, a subotnji pobednici, Nenad Mirković i Borko Mitrović, posle tehničkih problema završavaju na poziciji tri.

Jubilarni 50. Srbija reli završen je dodelom priznanja najboljima, na Trgu partizana, a pehare je uručio čuveni Krum Dončev, petostruki pobednik Srbija relija, višestruki prvak Bugarske, ali i šampion Srbije iz 2012. godine.

Ostavite odgovor