Pocetna Sport Užičanin Srbiji doneo 5 medalja

Užičanin Srbiji doneo 5 medalja

1176
0
Podelite

Na Prvenstvu Balkana za veteran u Bugarskoj, boje Srbije branio je Mirko Minić, atletičar atletskog kluba Užice. Mirko je nastupio u pet trka za svega tri dana, doneo pet odličja za našu državu i postao najbolji takmičar ovogodišnje balkanijade sa najviše osvojenih odličja .

Prvog dana takmičenja Mirko Minić je nastupio u trci na 5.000 metara i osvojio prvo mesto. U trci na 800m osvojio je drugo mesto, a zlato mu je izmaklo u poslednjih 10 metara trke. Drugog dana takmičenja, Mirko je nastupio u trkama na 10.000m i 1.500m I u obe trke je osvojio prvo mesto. Mirko je nastupio i u Balkanskoj štafeti, gde je trčao 800m, a štafeta je osvojila drugo mesto.

“I više sam nego zadovoljan svojim nastupom na ovom balkanskom prvenstvu, iako sam bio povređen i jedno vreme nisam trenirao, uspeo sam da se oporavim i da dokažem da sam jedan od najboljih veterana Balkana. Hteo bih i da se zahvalim deci iz atletskog kluba Užice, bez čije podrške bi mi mnogo teže bilo da ostvarim rezultate“, rekao je Minić nakon takmičenja.

Ostavite odgovor