Pocetna Ekonomija Izložba u jubilarnoj godini

Izložba u jubilarnoj godini

229
0
Podelite

Na Glavnoj ulici otvorena je tradicionalna jesenja pčelarska izložba na kojoj učestvuje 15 užičkih pčelara u organizaciji Udruženja pčelara Užice, jedne od najstarijih pčelarskih organizacija u našem kraju.

– Udruženje pčelara Užice ove godine obeležava značajan jubilej 80 godina postojanja i rada. Danas imamo 186 članova, a na osnivačkoj skupštini u Užicu 28. decembra 1937. godine bilo ih je jedanaest. Raduje činjenica da danas imamo sve vise mladih pčelara – proizvođača meda i medonosnih proizvoda – kaže Petar Lukić, predsednik Udruženja. Užički pčelari će nizom manifestacija obeležiti ovaj značajan jubilej uključujući i svečanu akademiju. Na svečanosti otvaranja  jesenje izložbe danas su upućene reči zahvalnosti gradskoj vlasti za akciju “Hiljadu matica za hiljadu pčelinjih društava” što značajno doprinosi razvoju pčelarstva na području Grada.

Med 4Ovu godinu pčelari ocenjuju kao “polovičnu” u pogledu prinosa za bagrem i livadski med. Cene na izložbi su 700 dinara za suncokret, 800 dinara bagrem, 800-900 livadski i 1000 dinara šumski med.

Ostavite odgovor