Pocetna Ekonomija Spremni za početak grejne sezone

Spremni za početak grejne sezone

1232
0
Podelite

U Gradskoj toplani kažu da su obavezni prema građanima da u slučaju potrebe i pre 15. oktobra krenu sa jutarnjim i večernjim podgrejavanjem stanova. Najveći problem dotrajalost toplovoda čija je starost između trideset i četrdeset godina.

Toplana kotlarnica LipaGradska toplana Užice spremna je za početak grejne sezone koja počinje 15. oktobra. Direktor preduzeća Zoran Šibalić kaže da je toplana pogonski spremna sa potrebnim količinama mazuta dok  „Užice gas“ raspolaže dovoljnim količinama gasa.

Toplana radovi Sibalic– Obavezni smo prema građanima i da ranije krenemo sa jutarnjim i večernjim podgrejavanjem stanova ukoliko bude hladno i obavezni smo na tople probe – navodi Šibalić uz napomenu da će grejanje krenuti i ranije u slučaju potrebe. On dodaje da će 15. oktobra grejanje početi za svih 6000 korisnika i da toplana greje oko 400.000 grejne površine u Užicu. U toplani se nadaju da će ove zime izostati pehove koji su imali prošle zime koji su posledica dotrajalosti užičkog toplovoda.

Prilikom punjenja toplovoda u Ulici Marije Mage Magazinović 1, došlo je do pucanja cevovovoda i za 12 minuta izgubljeno je 40 kubika vode. U pitanju je toplovod koji je izgrađen 1985. godine.

Toplana radovi kvar 2– Odmah smo to primetili po padu pritiska u kotlarnici Blok Zlatibor, izašli na teren i locirali kvar koji će za par dana biti otklonjen. Starost toplovoda u Užicu je između trideset i četrdeset godina. Ove godine smo počeli zamenu toplovoda, proteklog leta oko dva kilometra. I naredne godine planiramo zamenu po prioritetu, posebno tamo gde postoji mogućnost pucanja i gubitka vrele vode. Da bismo jedan kubik vrele vode zagrejali od 80 stepeni potrebno je 10 kilograma mazuta i raznih hemikalija, struje i ostalog.

Dug domaćinstava u Užicu za uslugu grejanja je oko 100 miliona dinara. Užička toplana je jedna od retkih u Srbiji koja ima naplatu oko 90 odsto, deset odsto su hronične neplatiše.

Ostavite odgovor