Pocetna Ekonomija Sevojnički aluminijum na VBT areni u Moskvi

Sevojnički aluminijum na VBT areni u Moskvi

320
0
Podelite

U Moskvi brojna gradališta, a u toku su pripreme i za predstojeće svetsko prvenstvo u fudbalu, kome će biti domaćin naredne godine. Ovo je šansa za srpske građevince i izvoznike, a među njima je i Valjaonica aluminijuma „Impol Seval“ iz Sevojna, čiji će izvoz u Rusiju ove godine biti 16. miliona dolara.

U krov novog stadiona, VTB Arena, ugrađuju se 140 metara dugi bojeni aluminijumski profili, pristigli iz Srbije.

Impol Seval 1„Na vrhu, je krov izrađen od aluminijuma, koji proizvode naši srpski prijatelji“, kaže Mihail E. Smirnov iz „VTB Arena“.

I nacionalni stadion „Lužniki“, najveći u Rusiji, u svojoj kupoli ima venac od bojenog i perforiranog aluminijuma proizvedenog u „Sevalu“. Taj lim je korišćen i za svodove zdanja, u kome će 2018, pred 84.000 posetilaca početi fudbalski šampionat.

Impol Seval 2„Impol Seval“ je ove godine povećao izvoz na rusko tržište i stao uz najbolje svetske proizvođače i svoje najveće konkurente. Njihovi proizvodi se ugrađuju u desetine novih stanica čuvenog moskovskog metroa, korišćeni su za izgradnju okenarijuma, parka Zarjađe u centru Moskve, aerodrome i bolnice širom Rusije.

„Postali smo brend na tom tržištu, imamo odličan kvalitet, i naši proizvodi od bojenog aluminijuma su ugrađeni u praktično, najreprezentativnije objekte trenutno u Rusiji“, kaže Ninko Tešić, generalni direktor „Impol Sevala“.

Izvoz sevojničke fabrike aluminijuma je na uzlaznoj putanji. To iziskuje i povećanje proizvodnje, pa je već započet novi investicioni ciklus, vredan 60 miliona evra, posle koga će kapaciteti biti duplirani.

Ostavite odgovor