Pocetna Odbojka Tijana posetila odbojkašice Forme

Tijana posetila odbojkašice Forme

639
0
Podelite

Svaki pravi vrhunski sportista nikada ne zaboravlja ko je, odakle je i gde je ponikao. Tako je i Tijana Malešević, bez obzira što je već dostigla neviđene sportske visine, ostala čvrsto na zemlji i uvek kada se posle velikih takmičenja vrati u svoje rodno Užice, ne propusti priliku da radost osvojenog zlatnog odličja, podeli sa devojkama iz OK Forma i trenerima Ljiljanom Borčić i Jasminom Mazalicom Radovanović, koje svojevremeno takođe žarile i parile odbojkaškom scenom.

Sportska sala Užičke Gimnazije orila se od veselih i uzbuđenih povika odbojkašica Forme koje su se tiskale u redu, ali i van njega, da se fotografišu za uspomenu i da od Tijane uzmu autogram. Scena koja se ne zaboravlja i od koje ti se srce ispuni ponosom:

Tijana Forma 4– Stvarno mi znače ove posete i radujem se što svaki put kad dođem broj devojčica se povećava. Jako sam srećna zbog toga. Nadam se da će nastaviti tim korakom i da će stvarno biti zainteresovane za odbojku i da će se truditi da budu što bolje. – uz osmeh kaže Tijana.

Kako je sedma sila, na trenutak „ukrala“ Tijanu od devojaka iz Forme, dok je trajao razgovor za medije u sali se orilo „Tijana, Tijana! Dođi“ što je samo izmamilo osmehe na licima i naše zlatne odbojkašice ali i prisutnih novinara. Bilo je samo još vremena da nam prenese kratke utiske sa Evropskog prvenstva:

Tijana Forma 3– Ovo Evropsko prvenstvo za mene ima posebnu draž. Više sam bila deo ekipe, da ne kažem nosilac igre, i ovo je osećaj koji ne može da se poredi ni sa jednim drugim. Bile smo zaista dominantne, izgibile smo na čitavom prvenstvu samo dva seta. Neverovatan osećaj. I pored toga što je ekipa bila bez Ane, očito je da su zamene bile na visini zadatka. Bojana je i duže od mene u reprezentaciji.  Mnogo vremena je bila drugi dizač, zamenik Maje. Trenirati sa njom je  sigurno sjajno iskustvo za nju, rasti uz nju i gledati najboljeg dizača sveta po meni, je neprocenjivo. Istina je da je ovo njeno prvo Evropsko prvenstvo i prvo polufinale i finale koje je ona igrala i bila nosilac i sigurno da je super odradila što se vidi i po rezultatu. Opet da kažem sa tim hendikepom bez Ane , bez Raše, libero koji nam je u stvari primač Jelena Blagojević sa svim tim nedostacima,  mi smo opet bili tako dominantni. Zamisite šta bi bilo da smo bili kompletni. – rekla je Tijana i na kraju poručila da će i sledeću medalju proslaviti sa svojim Užičanima.

Ostavite odgovor