Pocetna Društvo Osveštani temelji nove crkve u Krčagovu

Osveštani temelji nove crkve u Krčagovu

308
0
Podelite

Episkop žički Justin je osveštao temelje nove crkve u Krčagovu koja je posvećena Pokrovu presvete Bogorodice. Uz sveštenstvo Užičke crkve, osveštavanju su prisustvovali i gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saradnicima, brojni privrednici, meštani i učenici ove najveće užičke mesne zajednice u kojoj živi oko 13.000 građana. Episkop žički Justin je ovom prilikom svim građanima Užica čestitao Dan grada, 9. oktobar.

Crkva Krcagovo 1Na ovaj način je  u Užicu posle 173 godine počela izgradnja nove crkve. Grad je, po rečima gradonačelnika Petkovića, poklonio Užičkoj crkvi lokaciju od preko 40 ari koju su uredila užička javna preduzeća. Veliki doprinos za postavljanje temelja koji su danas osveštani dali su MPP Jedinstvo, Prvi partizan, Valjaonica bakra Sevojno, Impol Seval, užički Putevi, mnoga mala i srednja preduzeća, Stabil pro, Turbo Kop Knežević i drugi.

Crkva Krcagovo 3– Mi ćemo kao grad infrastrukturno učestvovati i u završetku projekta. Cilj nam je bio da ove godine za Dan grada završimo temelje i osnovnu ploču, a na proleće krećemo dalje,- izjavio je ovom prilikom  Petković. Po njegovim rečima, projektovana vrednost same crkve je preko 200 hiljada evra i njena gradnja biće bazirana na donatorskim sredstvima i privrede i pojedinaca.

Crkva Krcagovo 5Sveštenik Ivan Despić, paroh krčagovski, kaže da je projektom predviđeno da crkva sa galerijama ima površinu od oko 250 kvadrata. Do sada je mnogo urađeno zahvaljujući donacijama brojnih preduzeća, a po rečima paroha Despića, velika zahvalnost pripada članovima Građevinskog odbora na čelu sa predsednikom Nikolom Selakovićem i potpredsednikom, gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem sa saradnicima.

Crkva Krcagovo 4

Ostavite odgovor