Pocetna Društvo Prijateljstvo od 7616 kilometara

Prijateljstvo od 7616 kilometara

246
0
Podelite

U okviru obeležavanja Dana grada svečani program održan je u vrtiću Jihai-Mama Vong u čast kineske donatorke Linde Vong, predsednice Jihai grupe i grupe  kineskih privrednika. Ona je za završetak i opremanje vrtića uplatila 340 000 evra koji je od pre mesec dana počeo sa radom.

linda priredba 1

Episkop žički Justin je u prisustvu sveštvenstva i brojnih gostiju osveštao prostor vrtića, a zatim su nastupili mališani sa programom igara vezanih za Kinu i Srbiju.

linda priredba 2

Pozdravljajući prisutne direktorka vrtića Veselinka Jovanović istakla je da zahvaljujući ovom prijateljstvu deca odrastaju u prostoru opremljenom po najvišim standardima.

Gradonačelnik Tihomir Petković podsetio je na početke ove saradnje zahvaljujući generalnom sekretaru predsednika Republike Nikoli Selakoviću koji je dao veliki doprinos da se realizuje kineska donacija.

linda priredba 5

– Ime Linde Vong biće zlatnim slovima upisano u noviju istoriju Užica- zaključio je Petković.

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković rekao je da su minimum 7616 kilometara prešli naši kineski prijatelji da bi došli u Užice.

linda priredba 3

-Prva velika privatna investicija kao donacija iz Narodne Republike Kine je došla baš ovde i usmerena je ka budućnosti odnosno ulaganju u decu. Ovo je samo početak jer kada smo rekli koliko je potrebno za završetak vrtića gospođa Linda Vong je dala više novca koji će ići u izgradnju još jednog novog vrtića na Beloj Zemlji- precizirao je Selaković.

Gospođa Linda Vong nije krila zadovoljstvo na ovoj svečanosti izražavajući zahvalnost svima koji su doprineli da se ovaj objekat izgradi, deci na divnom programu i što vrtić nosi ime Jihai-Mama Vong.

linda priredba 4

-Narodi naše dve zemlje gaje duboka prijateljska osećanja i to nam omogućava da razvijamo našu dalju saradnju. Sa uglednim privrednicima sa kojima sam došla posebnu pažnju posvećujemo investicijama u obrazovanje- zaključila je Vong.

Gradonačelnik Petković najavio je da će posle završetka određenih procedura za mesec dana biti omogućeno da kineski učitelji uče decu u vrtiću kineski jezik.

Ostavite odgovor