Pocetna Društvo Na Zlatiboru trenutno oko 10.000 gostiju

Na Zlatiboru trenutno oko 10.000 gostiju

209
0
Podelite

Vladimir Živanović, direktor TO „Zlatibor“, kaže da su pripreme za zimsku sezonu na Zlatiboru uveliko počele prema pripremljenom planu. Već je bila promocija Zlatibora u Budimpešti, planirane su i u Tuzli, Skoplju, Beogradu i Temišvaru. Posle sajma u Novom Sadu, predstoje i sajmovi u Kragujevcu, Banjaluci, Sarajevu.

TOZ Vladimir Zivanovic– Fokus naših promocija je na dečijim skijalištima, ski školama na Torniku, Obudojevici, na zabavnim sadržajima. Za zimsku sezonu Dino i Avanture park će svoje sadržaje prilagoditi zimskom turizmu. Nadamo se da će biti otvoreno jedno veliko klizalište u Dino parku koje će biti zanimljivo, pre svega deci za koju i Dino i Avantura park priporemaju moderne, dobro opremljene dečije ski škole sa kvalitetnim instruktorima,- ističe Živanović.

Na Zlatiboru je sada vreme seminara, kongresa i đačkih ekskurzija i trenutno na planini boravi oko 10 hiljada gostiju. Protekla letnja turistička sezona je bila veoma uspešna. U prvih osam meseci ove godine zabeležen je rast broja gostiju od osam posto u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna za ovu TOZ Gostilje vodopadplaninu. Gosti su bili mahom iz Srbije, oko 70 posto od ukupnog broja, dok je oko 30 procenata bilo stranaca, pre svega iz okruženja, iz bivših jugoslovenskih republika. U poslednje vreme zabeležen je rast broja turista iz Rumunije, Rusije, ali je sve više i gostiju iz Kine.

– Naša procena je da će za celu ovu godinu Zlatibor posetiti nešto više od 270.000 turista koji će ostvariti oko 1,2 miliona noćenja,- kaže Živanović. Po njegovim rečima više od polovine svih turista na Zlatiboru su porodice sa decom, tako da je tokom leta vladalo veliko interesovanje za sadržaje u Dino i Avanture parku, ali i za uređene lokalitete u okolini Zlatibora, kao što je Stopića pećina koja do sada ima preko 52.000 posetilaca što je više nego u celoj prošloj godini. Od 24. oktobra 10.2017. Stopića pećina biće otvorena za posetioce svim danima od 9,30 do 16,30 časova. Letos su bili veoma posećeni i vodopad u Gostilju, Muzej Staro selo Sirogojno, Mokra Gora i „Šarganska osmica“ i prirodni rezervat Uvac.

Projekat „Ulaganje u budućnost“ podržan sredstvima Opštine Čajetina

Ostavite odgovor