Pocetna Društvo Usvojen drugi rebalans budžeta

Usvojen drugi rebalans budžeta

296
0
Podelite

U prepodnevnom delu zasedanja Gradska skupština  je usvojila  drugi rebalans užičkog budžeta kojim su predviđeni prihodi i rashodi u iznosu od 2,8 milijardi dinara. Član Gradskog veća za budžet i finansije Miodrag Petković rekao je u obrazloženju da je budžet suštinski veći za 10 miliona dinara.

Sednica Petkovic budzet– Užice nikada nije imalo veći budžet i nema neizmirene obaveze. Obezbeđena je tekuća i likvidnost i u kontinuitetu Grad ima dva miliona evra na računu. Budžet ima značajnu razvojnu i socijalnu komponentu što govori o dobroj izbalansiranosti. U Užicu se realizuju krupne  kapitalne investicije  među kojima i Fabrika vode, kružni tok i drugi infrastrukturni objekti koje dominantno finansira Republika – rekao je Petković.  Plkanirani prihodi od poreza na zarade uvećani su za 30 miliona dinara što je predlagač ocenio pozitivnim trendom.  Jedan od razloga rebalansa pored usklađivanja zbog republičkih transfera jeste i opredeljenje novca na otpremnine shodno odluci o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru. Za ovu namenu,  bez javnih preduzeća predviđeno je 13 miliona dinara i odnosi se na višak zaposlenih u Gradskoj upravi, Vrtiću i  Velikom parku.  Opozicija je kritikovala obrazloženje rebalansa.

– Ivan Filipović DS:  Gospodine gradonačelniče vi niste društvo za štednju novca, već da ulažete u infrastrukturu. Koliko je koštao Sklavkov plato?

Sednica Virijevic– Vladan Virijević Zdrava Srbija: Iznos za novčane kazne povećan je za 10 miliona dinara, uglavnom zbog ujeda pasa lutalica. Koliko smo do sada para dali mogli smo da napravimo pet azila za pse! Iz izlaganja čelnika vladajućevećine  čini nam se da smo Njujork, a ne Užice? Smatram da treba više pomoći poljoprivrednim proizvođačima s obzzirom na lošu godinu.  Mislim da je svima jasno kako se trenutno zapošljavaju ljudi, i molim sa ove govornice da se zaposli i neko ko nije član vladajuće stranke i koalicionih partnera..

– Tihomir Petković, gradonačelnik: Užice je grad sa zdravim finansijama samo za poljoprivredu izdvojeno je 15 miliona više nego pre tri godine.

Sednica sala– Dnevni red današnje sednice dopunjen je tačkom o imenovanju Slaviše Dimitrijevića za v.d. direktora Aerodroma Ponikve i nije usvojena odluka o prodaji parcele u Sevojnu.  Na početku zasedanja nije usvojen zahtev odbornika „Dveri“ Dragana Babića da odbornici razgovaraju o demografskoj situaciji u Užicu. U drugom delu sednice pred odbornicima će se naći i raspodela dobiti „Niskogradnje“ , „Bioktoš“ sa izmenama plana i imenovanje direktora  nekoliko javnih preduzeća i ustanova JP „Stan“, JP „Užice razvoj“, „Veliki park“, „Gradska toplana Užice“ i Narodno pozorište.

Ostavite odgovor