Pocetna Čajetina Najviše u infrastrukturu na Zlatiboru

Najviše u infrastrukturu na Zlatiboru

307
0
Podelite

„Vodovod Zlatibor“ ove godine uložio u vodovodnu i kanalizacionu mrežu oko 30 miliona dinara. Zamenjeno više od pet kilometara dotrajalih vodovodnih cevi, a rekonstrukcija će se nastaviti i tokom iduće godine.

Vodovod Zlatibor 2Sve više turista na Zlatiboru, ali i broj izdatih građevinskih dozvola  uslovljava i veće potrebe za proizvodnjom i distribucijom vode i gradnjom kanalizacione mreže u poznatom planinskom centru. Uporedo se radilo i na zameni deonica dotrajalog cevovoda, jer i  vodovodne cevi imaju svoj rok trajanja.

Vodovod Zlatibor Rade JovanovicPrema rečima direktora JKP „Vodovod Čajetina“ Rada Jovanovića tokom ove godine investirano je oko 30 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Najveći deo radova izveden je na području naseljenog mesta Zlatibor. Rekonstruisana je kompletna vodovodna mreža u Tržnom centru. Izgrađeni su novi vodovodni kraci u naseljima Oko, Kraljeva voda i Golija. Nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Zova. Jedan od najznačajnih poslova u tekućoj godini je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže za naselja Potoci, Vlaovina i Vranjevina, gde su radovi još uvek u toku.

Radi se i u Čajetini, gde je u toku izgradnja vodovodnog kraka za naselje Šipovik. Postavljen je kolektor i nekoliko rešetki za prikupljanje i odvođenje atmosferskih otpadnih voda u ulicama od magistralnog puta do centra naselja.

Vodovod Zlatibor 3Završeni su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Gostilju, na Sušici, na Rudinama i u centru Krive reke, a privode se kraju i radovi na rekonstrukciji potisnog cevovoda u Alinom potoku.

U proteklom periodu veliki deo aktivnosti Vodovoda bio je usmeren na zamenu i rekonstrukciju starih i dotrajalih azbestnih, pocinkovanih i čeličnih vodovodnih cevi. U toku ove godine rekonstruisano je više od pet kilometara postojeće vodovodne mreže u Čajetini i na Zlatiboru.

Vodovod Zlatibor 1JKP „Vodovod Zlatibor“ je sa Zmajevca u Sirogojnu, preko rezervoara Gradina u avgustu na Ilindan pustio u rad pumpe koje snabdevaju vodom za piće i užičkog sela Nikojevići. Sa ovog izvorišta vodom se snabdeva oko 900 domaćinstava, Alin Potok, Rožanstvo, Gostilje…

Projekat „Ulaganje u budućnost“ realizuje se uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Čajetina.

Ostavite odgovor