Pocetna Čajetina Velika ulaganja Čajetine u razvoj sporta

Velika ulaganja Čajetine u razvoj sporta

535
0
Podelite

Ove godine iz budžeta opštine Čajetina u razvoj sportske infrastrukture planirano je da se uloži preko 60 miliona dinara, dok će preko opštinskog Sportskog saveza koji ima 16 stalnih i sedam pridruženih članova, u rad sportskih klubova i udruženja biti plasirano oko 45 miliona dinara, kaže Nikola Smiljanić, direktor Sportskog centra u Čajetini.

Ulaganja u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta u Čajetini nisu karakteristična samo za ovu godinu, slično se radilo i u protekloj deceniji.

Nikola Smiljanic– Izuzetni rezultati koje su postigli naši klubovi, ali i sve uspešnije sezone što se sportskog turizma tiče,  posledica su, pre svega, kontinuiranog ulaganja, pa iz godine u godinu raste broj sportskih ekipa koje su zainteresovane za pripreme na Zlatiboru. Svi hoće na Zlatibor,- kaže Smiljanić.

Najznačajnija investicija u ovoj godini, po rečima Nikole Smiljanića, bila je izgradnja trećeg terena na kompleksu „Švajcarija“ na Zlatiboru.

Stadion Svajcarija 2– Na mestu gde je nekada bilo maltene, smetilište, sada je prelep fudbalski teren. Osim opštine Čajetina, njegovu izgradnju je pomoglo i Ministarstvo trgovine, turizma  i telekomunikacija sa 10 miliona dinara. Najbolje materijale smo ugradili u njega i veoma smo se domaćinski ponašali tokom gradnje zašta nas je pohvalio i ministar Rasim Ljajić,- kaže Smiljanić i ističe da je izgradnju ovog terena znatno pojeftinila saradnja sa investitorima koji trenutno grade na Zlatiboru pa je sav materijal za nasipanje obezbeđen skoro besplatno, jer je zemlja sa lokacija na kojima su građeni objekti prevezena na prostor za budući fudbalski teren. I tokom dalje gradnje, korišćene su najpovoljnije mogućnosti za sve radove, tako, kada se sve sabere, Sporstki centar Čajetina dobio je i treći fudbalski teren koji vredi više od 55, a u njegovu izgradnju je uloženo oko 25 miliona dinara.  Urađen u skladu sa svim standardima i izuzetno je kvalitetan za pripreme ekipa, ali zbog manjih dimenzija nije podesan za igranje utakmica. Značajan je što su zahvaljujući njemu rasterećena dva glavna terena, od kojih je jedan čuvena „Švajcarija“ koja je osavremenjena pre nekoliko godina, a od pomoćnog terena urađen je drugi glavni teren. Oba  ispunjavaju sve standarde i uslove koje zahtevaju vrhunski fudbalski klubovi i na njima mogu da se igraju i utakmice.

U narednoj godini planirano je da se završi proširenje sportske hale u Čajetini i kupi i stavi u funkciju sportska dvorana „Wai Tai“ na Zlatiboru.

Projekat „Ulaganje u budućnost“ realizuje se uz podršku Opštine Čajetina.

Ostavite odgovor