Pocetna Društvo Naredne godine – još savremenije

Naredne godine – još savremenije

1038
0
Podelite

Preduzeće „Sportski objekti“ čiji je osnivač Opština Požega, gazduje sportskim objektima Gradski bazen, Sportska hala, Gradski stadion i mini pitch teren. Direktor preduzeća, Dejan Mrkić, kaže da preduzeće ima 5 zaposlenih, što nije dovoljan broj da bi se sve postiglo, posebno u letnjoj sezoni, odnosno tokom rada bazena, pa se zato po potrebi upošljavaju i sezonski radnici.

Šta je u toku godine koja je na izmaku realizovano od važnijih projekata?

Ova godina je bila dobra po mnogo čemu. Pre svega treba istaći da su posle mnogo vremena uložena značajna sredstva u sređivanje objekata u koje godinama nije ulagano, što je dovelo do njihovog krajnje lošeg stanja.

Dejan MRkic direktor sportski objekti pozegaGradski bazen je posle 40 godina dobio novo ruho i sada predstavlja najmoderniji objekat u ovom delu Srbije, što je naišlo na mnoge pozitivne komentare i rezultiralo rekordnom posetom ove sezone.

Velika izdvajanja su bila i na ostalim objektima, pa je tako Sportska hala dobila nov parket koji je bio prilično oštećen tokom dugogodišnje eksploatacije, rekonstruisan je krov koji je pravio dosta problema proteklih godina i propuštao atmosferske padavine. Takođe, sređena je rasveta kao bi osvetljenost odgovarala održavanju medjunarodnih utakmica, osvežene su svlačionice i hodnici i sve ono što je potrebno da hala zadovolji sve standarde. Treba dodati da je napravljen i prostor namenjen stonom tenisu koji, ne samo da odgovara rekreativcima i za održavanje treninga, već ispunjava uslove i za odigravanje takmičarskih mečeva.

Ništa manje nije rađeno ni na Gradskom stadionu, gde su rekonstruisane svlačionice i mokri čvorovi a glavni i pomoćni tereni su dobili sistem za automatsko zalivanje što je rezultiralo da tereni  budu savršenog kvaliteta i ubuduće pružaju vrhunske uslove za treninge i utakmice klubova.

pozega stadion

Da li je bilo prepreka u radu?

Nema nekih velikih problema u funkcionisanju, osim kao i u svemu gde glavni problem predstavlja finansijska strana, odnosno što su potrebna konstantna ulaganja kako bi se sve održavalo u najboljem redu. Drugi, može se reći problem, je taj što dugi niz godina nije ništa rađeno na objektima pa su dospeli u prilično loše stanje, ali kao što je već rečeno to je sada dosta unapređeno.

Može se reći i da broj termina u Sportskoj hali koje možemo dati na raspolaganje nije dovoljan da zadovolji sve zahteve, pa bi tako izgradnja neke manje trening hale u narednom periodu rešila to.

Sportska hala pozega 1

Kakvi su izgledi da se i ti problemi prevaziđu u narednom periodu?

Treba istaći da je sada lokalna samouprava prepoznala problem koji je godinama unazad bio prisutan a to je da su svi, a pre svega oni najmlađi, imali sve manje interesovanja za bavljenje sportom, a sve više za neke stvari koje nisu dobre ni po njih ni po društo u celini. Tako da je uz velika ulaganja u modernizaciju objekata, recimo donela i odluku da Sportska hala bude dostupna svim klubovima bez plaćanja nadoknade sa ciljem da se omasove svi sportovi.

Imajući to u vidu, pa recimo i uz neke donacije Ministarstva i raznih inostranih fondova, nadamo se da će u narednom periodu svi objekti nesmetano funkcionisati.

Šta praksa pokazuje – koliko su građani mladi i stariji spremni da se okrenu sportu, kada im se ponude novi ili bolji sadržaji?

Sa neke naše tačke gledišta primećen je veliki porast interesovanja za korišćenjem objekata u tekućoj godini. Kao što sam već rekao, Gradski bazen je imao rekordnu posećenost sa preko 25 000 posetilaca što je skoro duplo u odnosu na neke prethodne godine. Izasli smo u susret i najmlađima, pa je tako organozovana besplatna škola plivanja koja je privukla veliki broj dece.

Sportska hala pozega

Takođe u Sportskoj hali se traži termin više i lepo je videti kad neki sportovi koji u mlađim kategorijama nisu imali ranijih godina toliki broj dece sada na treninzima imaju i preko 40 po jednoj grupi.

Po opremanju sale za stoni tenis, pokrenuta je opštinska amaterska liga, prva takve vrste u našem gradu, koja je privukla ogroman broj učesnika svih uzrasta od 7 do 77 godina.

pozega stoni tenis

Šta od većih projekata ili investicija imate u planu za narednu godinu?

Planovi za neki naredni period zavisiće od finansijskih sredstava koje lokalna samouprava i preduzeće „Sportski objekti“ budu mogli da izdvoje. Radiće se pre svega na stvaranju još boljih uslova za sve korisnike naših objekata.

Prvi u nizu prioriteta za sledeću godinu biće završetak rekonstrukcije bazena gde je ostala još jedna faza kako bi imali potpuno novi objekat za sledeću sezonu sa proširenim sadržajima koje bazen pruža.

Bazen pozega 1

Takođe u planu je i osavremenjavanje ostalih objekata i dodavanje nekih sadržaja koji ranije nisu bili prisutni, kao recimo teretana i sala za konferencije u Sportskoj hali, završetak tribina i njihovo pokrivanje na Gradskom stadionu i još mnogo toga.

*Projekat „Da se bolje upoznamo“ realizuje se uz podršku Opštine Požega

Ostavite odgovor