Pocetna Magazin Karavan igre u Narodnom pozorištu

Karavan igre u Narodnom pozorištu

270
0
Podelite

„Karavan igre“ biće u Užicu u petak i subotu,  3. i 4. novembra. Ovaj projekat obuhvata 15 gradova i već je na polovini svog puta.

Program je interaktivan i sastoji se od brojnih radionica savremene igre i klasičnog baleta za decu i mlade, ali i filmova, izložbi umetničkih fotografija, predstava za decu i gala koncerta baletskih umetnika na kome će nastupiti prvaci baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda i učenici baletske škole Dimitrije Parlić iz Pančeva“, istakla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Najmlađi će imati priliku da se uključe u praktične edukativne radionice ili majstorske kurseve, da razgovaraju sa svojim vršnjacima koji pohađaju profesionalne baletske škole u Beogradu i Pančevu, dok će njihovi roditelji moći da se posavetuju sa pedagozima i stručnjacima. Kroz ovaj intenzivni program, sagledaće se nivo interesovanja publike i mogućnost daljeg uključivanja talentovane dece u različite programe.

Karavan igre bi trebalo da podstakne edukaciju i stipendiranje talenata, uključi novu publiku u praćenje baleta i savremene igre, i istovremeno podstakne lokalne organizacije da razvijaju produkcionu mrežu i postave temelje kreativnih industrija, posmatrajući kulturnu ponudu kao vredan turistički potencijal.

Projekat se održava pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave a podržala ga je i Fondacija „Art mentor“ iz Lucerna.

Ostavite odgovor