Pocetna Politika Dveri: Užice manje za pet hiljada stanovnika  

Dveri: Užice manje za pet hiljada stanovnika  

396
1
Podelite

Gradskoj skupštini Užica, Dveri će predložiti donošenje Porodične deklaracije  s obzirom na porazne i zabrinjavajuće činjenice koje se odnose na demografsku sliku grada koji je u roku od samo deset godina manji za pet hiljada stanovnika.

Odbornik Dveri i predsednik Gradskog odbora stranke Dragan Babić rekao je na konferenciji za štampu  da je u Užice prema popisu iz 2001. godine imalo  83.000 stanovnika, a 2011. godine  78.000 stanovnika.  On je dodao da će odbornici Dveri pokrenuti inicijativu za osnovanje Porodičnog saveta -kriznog štaba za spas grada Užica koji bi činili predstavnici svih gradskih institucija koje se bave porodicom (školstvo, zdravstvo, sveštenstvo, političke organizacije , udruženja građana…).

-U više navrata pokušavali smo da Gradskoj skupštini nametnemo teme porodice, podrške rađanja i nataliteta. Nažalost, vladajuća većina nije imala razumevanja za inicijative Dveri. To ne znači da ćemo stati sa našom borbom za porodicu, jer je i sama Deklaracija korak dalje – rekao je on i istakao da Grad Užice mora naći sredstva za spas porodice koja je preča od svih građavina, ulica i platoa koji će za dvadeset-trideset godina ostati puste ukoliko Užice nešto ne preduzme.

Član Gradskog odbora Dveri Vadimir Ristović  koji je pročitao tekst deklaracije „Grad Užice – zaštitnik porodice“ rekao je da pitanje zaštite porodice nije pitanje  jedne političke organizacije, gradonačelnika, gradskog veća, već u širem kontekstu podrazumeva borbu protiv negativnih trendova i opstanka porodice. Član užičkog Gradskog odbora Dver Ružica Blagojević   rekla je da je porodica utemeljena u bračnoj zajednici muškarca i žene prirodna i osnovna jedinica društva jeste starija od svake ideologije, religije i državnog uređenja i da kao takva mora biti zaštićena od lokalne zajednice.

-Najveća opasnost sa kojom se naš grad suočava jeste odumiranje stanovništva i Užice mora naći način da pospeši natalitet i ohrabri porodice u odluci da imaju više dece- rekla je Blagojević uz napom,enu da prioritet pri planiranju budzeta grada moraju biti izdvajanja za podršku i pomoć porodici. Predstavnici Dveri danas su dertaljno govorili o nizu mera koje bi trebalo preduzeti kako bi se zaustavilo galopirajuće starenje grada.

1 komentar

Ostavite odgovor