Pocetna Društvo Ozbiljnije delovanje traži veći budžet

Ozbiljnije delovanje traži veći budžet

323
0
Podelite

Turistička organizacija Požega ima četiri zaposlena, koji su po sistematizaciji odredjeni na poslove administracije, marketinga i kategorizacije seoskih domaćinstava. “Niko od zaposlenih nije strucan za IT polje, za koje smatramo da je u danasnje vreme itekako potrebno”, kaže direktorka Nataša Minić.

Šta govore podaci kojima raspolažete o interesovanju turista za požeški kraj?

direktor Nataša Minić
direktor Nataša Minić

Pošto je Požega na samoj raskrsnici puteva, ovaj kraj poseti veliki broj turista. Imamo podatak da kroz Požegu na godišnjem nivou prođe i 4 miliona ljudi. Nažalost, taj broj se ne zadrzi, zbog nedovoljne turističke atraktivnosti.

Koje manifestacije su obeležile ovu godinu?

Održan je veliki broj manifestacija, a kao najvažniju izdvojićemo „Predtakmičenje mladih trubača za takmičenje trubaca u Guči“, kada je oko 2500 ljudi došlo na gradski trg da isprati ovu manifestaciju.

Je li bilo većih problema u radu?

Osnovni problemi u radu i samom funkcionisanju turističke organizacije jesu nedovoljna finansijska sredstva za ozbiljnije delovanje. Za to je potreban veći budžet.

to pozega

Šta praksa pokazuje – koliko su građani svesni važnosti rada Turističke organizacije?

Nažalost, gradjani su poprilično nesvesni našeg delovanja.

Kakvi su planovi za narednu godinu?

Za sledeću godinu planiramo unapređenje promocije naše opštine, izradu nekoliko važnih projekata, koji ce nam omogućiti da u tome uspemo. U planu je I učešće na svim vaznijim i vecim sajmovima u zemlji i inostranstvu.

*Projekat „Da se bolje upoznamo realizuje se uz podršku Opštine Požega

Ostavite odgovor