Pocetna Čajetina Ultrazvučni aparat donacija opštine Čajetina

Ultrazvučni aparat donacija opštine Čajetina

197
0
Podelite

Opština Čajetina donirala je Domu zdravlja savremeni ultrazvučni aparat koji će doprineti poboljšanju nivoa zdravstvenih usluga. Vrednost aparata je oko 2,5 miliona dinara i finansiran je iz budžeta.

Ultrazvuk Cajetina 1– Iako to nije naša obaveza, već Ministarstva zdravlja koje treba da obrati više pažnje na kvalitet zdravstvenih usluga, mi želimo da pomažemo lokalnom stanovništu pogotovu u manjim sredinama. Opština u proseku izdvoji godišnje 4-5 miliona dinara iz budžeta za nabavku opreme, saniteta, stručnu pomoć i usavršavanje.A sve potrebe koje je iskazao Dom zdravlja mi smo u skladu sa mogućnostima ispoštovali – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina na uručenju ultrazvučnog aparata.

Dr Mirjana Đurović, v.d direktora Doma zdravlja Čajetina zahvalila se na donaciciji opštini Čajetina u ime zdravstvenih radnika i korisnika usluga.

– Pomoć nam je potrebna sa svih strana i od opštine i od ministarstva, a generalno svima bi trebao da bude cilj da unapredimo i očuvamo zdravlje našeg stanovništva -rekla je dr Đurović.

U ovoj ustanovi radi se ultrazvuk abdomena, pedijatrijski, ginekološki a ovaj aparat daje nove mogućnosti i za lekare da nauče nove metode.

Dom zdravlja u Čajetini je jedan od najopremljenijih, ali se suočava i sa nedostatkom medicinskog kadra zbog sve većih potreba stanovništva ne samo iz ove opštine već i gostiju koji borave na Zlatiboru.

Ultrazvuk Cajetina 3

Ostavite odgovor