Pocetna Hronika Uhapšeno 139 osoba

Uhapšeno 139 osoba

217
0
Podelite

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Oruzje MUP 2Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su B.Đ. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla automatsku  pušku, dva okvira i 58 metaka.

Oruzje MUP 3Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su K.S. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo  neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pregleda vozila kod osumnjičenog, u džepu jakne i rancu, pronašla oko kilogrma i 100 grama marihuane.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u  Užicu.

Ostavite odgovor