Pocetna Društvo Prioritet koridori

Prioritet koridori

317
0
Podelite

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, rekla je gostujući u dnevniku RTS-a da će budžet Ministarstva za 2018. godinu u iznosu od blizu 80 milijardi dinara doneti izgradnju novih puteva i pruga, koji će omogućiti da Srbija bude još bolje povezana i da ostvari veći privredni rast.

„Novim budžetom predviđeno je pet milijardi evra više nego prošle godine, a finansiraće se najznačajniji infrastrukturni projekti – završetak Koridora 10, početak radova na auto-putu Preljina-Požega i Niš-Pločnik, izgradnja deonice Beograd-Stara Pazova na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta“, rekla je Mihajlovićeva.

Koridor 11Infrastrukturni projekti biće tema i predstojeće posete članova Predsedništva Bosne i Hercegovine.

„Srbija nije kasnila u izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac nijedan jedini dan i očekujem da sa drugom stranom postignemo dogovor o tome kad može početi da radi granični prelaz. Takođe, auto-put Preljina-Požega je deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, čija trasa kroz Srbiju je već poznata, a očekujemo da se i unutar BiH dogovore oko buduće rute“, objasnila je Mihajlovićeva.

Pruga resnik 1Prema predlogu budžeta, Ministarstvo finansija će izdvojiti 377 miliona dinara za izgradnju graničnih prelaza Gostun, Vatin, Bajina Bašta, Sot i Gradina.

Obnavljaće se mostovi na Drini, pa je predviđena rekonstrukcija starog mosta na prelazu Ljubovija–Bratunac sa 50 miliona dinara, zatim mosta na prelazu Karakaj kod Zvornika sa 3,5 miliona i mosta na prelazu Skelani kod Bajine Bašte sa pet miliona dinara.

 

Ostavite odgovor