Pocetna Servisne informacije Sneg i u novogodišnjoj noći

Sneg i u novogodišnjoj noći

326
0
Podelite

I u novogodišnjoj noći, po svemu sudeći, možemo očekivati sneg, bar tako pokazuje Dugoročna prognoza Republičkog hidrometerološkog zavoda i u novogodišnjoj noći najavljuje sneg. Oko Nove godine padavine, smenjivaće se kiša, susnežica i sneg, ali temperatura neće ići ispod nule.

Očekuje se da će ovaj decembar biti topliji u odnosu na temperature koja se očekuje za ovo doba godine. Srednja decembarska temperatura biće od 2 do 5 stepeni, a na planinama od -2 do -1 stepen.

Zima ledeni daniOko Nove godine, tačnije od 27. decembra počeće da pada prvo kiša, kasnije će preći u sneg, i formiraće se snežni pokrivač. Sneg će, prema prognozi, padati i 30, kao i 31. decembra.

U decembru broj mraznih dana, sa temperaturama ispod nule u nižim predelima biće od 14 do 20 dana, dok se na planinama očekuje od 19 do 25 dana.

Zima sankanjeU decembru možemo očekivati i ledene dane, kada je temperatura i tokom čitavog dana u minusu, i to od 3 do 6 ledenih dana, a na planinama od 9 do 14 dana.

Prema najavi Nacionalnog klimatskog centra RHMZ ova zima će biti blaga. Očekuje se da će biti od 30 do 60 mraznih dana u nižim predelima, a na planinama od 60 do 80 dana.

Zima konji i sankePo prognozi možemo očekivati samo 8 do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana. Procenjuje se da će biti od 32 do 40 dana sa padavinama, dok će na planinama biti i do 50 dana.

Ostavite odgovor