Pocetna Politika Poskupljenje grejanja još jedan udar na porodični budzet

Poskupljenje grejanja još jedan udar na porodični budzet

232
0
Podelite

Juče smo bili svedoci još jednog nepromišljenog čina članova Gradskog veća koji su prihvatili zahtev Gradske toplane Užice i dozvolili da se cena grejanja uveća za 11,1% pri čemu će to dodatno opteretiti porodični budžet građana.

Usvojena je nova cena koju je predložilo JKP Gradska toplana Užice od 99,7 dinara po metru kvadratnom za fizička lica i 124,70 dinara po metru kvadratnom za pravna lica bez PDV-a, pa se pitamo zašto vlast pribegava trgovačkim trikovima i iskazuje cenu bez PDV-a dovodeći građane u zabludu, jer ga građani ionako moraju platiti?

Osvrćemo se pritom i na „pokazatelje ekonomskog rasta“, najbržeg privrednog razvoja u Evropi, jačanje domaće valute i gotovo ne postojanja inflacije, pitamo se kako je došlo poskupljenja? Inače poslednje poskupljenje usluge grejanja imali smo u septembru prošle godine iako je gas kao energent pojeftinio preko 20 odsto, a znamo da je gas glavni energent većine gradskih kotlarnica pitali bi nadležne zašto ponovo dolazi do poskupljenja kada bi zapravo trebalo da pojeftini?

Ostavite odgovor