Pocetna Društvo U planu separacija otpada I izgradnja transfer stanice

U planu separacija otpada I izgradnja transfer stanice

268
0
Podelite

Javno komunalno preduzeće ”Naš dom“ iz Požege zapošljava 122 radnika, 117 na neodređeno I 5 na određeno vreme. Bavi se distribucijom vode, odvođenjem otpadnih voda, prikupljanjem smeća, čišćenjem gradskih ulica i trotoara, održavanjem zelenih površina, pijace i groblja i organizovanjem i naplatom parkiranja u gradu, a ima oko 9.800 korisnika usluga, kaže direktor JKP “Naš dom” iz Požege, Zoran Đoković.

Da li imate dovoljan broj stučnih kadrova I neophodnu opremu za rad?

nas dom direktor Zoran ĐokovićSigurno da i našem preduzeću nedostaju kadrovi određene stručne spreme, ali zbog racionalizacije i zabrane zapošljavanja trenutno nismo u mogućnosti da takve kadrove primimo u radni odnos. Što se tiče opreme i vozila, prethodnih  godina smo uspeli da nabavimo opremu i  vozila koja nam nedostaju i zamenimo starija vozila i mašine. Svu nabavku smo izvršili iz sopstvenih sredstava.

Po čemu je ova godina bila dobra – šta je urađeno od važnijih projekata?

U 2017. godini nastavili smo trend pozitivnog poslovanja koji smo imali i prethodnih godina. Tokom godine završeni su radovi na vodovodnoj mreži u MZ Ljutice i Tometino polje, a počeli radovi na izgradnji vodovoda u MZ Papratište, Loret, Tabanovići, Srednja i Donja Dobrinja, Čestobrodica i Kalenići. Sredstva za ove radove obezbedila je lokalna samouprava, kao i za radove na izgradnji dela sistema daljinskog nadzora i upravljanja nad rezervoarima. Izgradili smo sistem na devet rezervoara i uključili u postojeći.

Nas dom pozega radovi 2

Šta su osnovni problemi u funkcionisanju?

Nabavljen je novi traktor sa priključcima za potrebe zimskog i letnjeg održavanja ulica i trotoara. Glavni problemi u funkcionisanju su: gubici na vodovodnoj mreži, u najvećoj meri zbog dotrajalosti azbestnih cevi, naplata potraživanja, zabrana zapošljavanja i ograničenost zarada.

Nas dom pozega radovi 1

Kakve su mogućnosti za njihovo rešavanje problema koje ste naveli?

Da bi rešili tj. smanjili gubitke na vodovodnoj mreži, potrebna su velika finansijska sredstva, što iz trenutne cene vode nije moguće obezbediti. Zabrana zapošljavanja i ograničenost zarada su regulisani zakonom i uredbama na koje ne možemo da utičemo.

Nas dom pozega radovi 5

Kakva je saradnja sa lokalnom samoupravom, mesnim zajednicama, građanima?

 Saradnja sa lokalnom samoupravom je odlična, kao i sa mesnim zajednicama. Što se tiče građana, mislimo da pružamo usluge na zadovoljavajućem nivou, pa smatramo da i oni mogu biti zadovoljni.

Nas dom pozega radovi 4

Šta su važni planovi za narednu godinu ili godine?

Najvažniji projekat koji će se realizovati sledeće godine je separacija otpada na teritoriji grada i izgradnja transfer stanice za odlaganje otpada. Na realizaciji projekta učestvuju Ministarstvo za zaštitu životne sedine, Opština Požega, Regionalna deponija Duboko i  JKP ”Naš dom“. Osim toga, nastavljaju se radovi na izgradnji vodovoda u već pomenutim mesnim zajednicama.

*Projekat „Da se bolje upoznamo“ realizuje se uz podršku Opštine Požega

Ostavite odgovor