Pocetna Društvo Prva olimpijka u užičkoj gradskoj vladi 

Prva olimpijka u užičkoj gradskoj vladi 

906
1
Podelite

Marija Trmčić Bogojević, diplomirani ekonomista iz Užica  imenovana je danas  za člana Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i sport umesto Petra Blagojevića koji je juče i zvanično podeo ostavku na ovu funkciju, iz kako je navedeno, ličnih razloga.

Marija Trmčič je široj javnosti poznata kao višestruka šampionka i reprezentativka u skijaškim disciplinama. U njenoj bogatoj sportskoj karijeri izdvaja se učešće na balkanskim, evropskim i svetskim prvenstvima i učešće na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine. U obrazloženju njenog izbora koji je na početku današnje sednice pročitao gradonačelnik Užica kaže se da je ona prvi olimpijac član gradske vlade u istoriji Užica.

sednica grada

Na početku sednice Branko Gavrilović iz DSS-a predložio je raspravu o poskupljenju grejanja za 11 odsto, što je odbijeno.

Ivan Filipović iz DS-a predložio je  da se u dnevni red uvrsti izbor novog zamenika gradonačelnika s obzirom da je Nemanja Nešić podneo ostavku. Vladajuća većina je odbila predlog sa 36 glasova, dok su za njega glasale demokrata i Dveri.

Na početku zasedanja predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović obavestio je prisutne da je u užičkom parlamentu formirana nova odbornička grupa Pozitivno Užice-Zelena stranka.

Pored rasprave o budzetu za iduću godinu u iznosu od 2,75 milijardi dinara, pažnju javnosti svakako privlači i inicijativa grupe gradjana o povratku Titovog spomenika na Trg partizana.

sednica grad sps

Narodni poslanik iz redova SPS Neđo Jovanović kaže da će ova grupa glasati za predlog i čvrsto ga braniti. Ostale odborničke grupe u užičkom parlamentu nisu za povratak Titovog spomenika koji se sada nalazi u dvorištu muzeja tako da Gradska skupština Užica s obzirom na okolnosti danas se neće izjasniti u prilog povratka monumentalnog spomenika na mesto sa koga je uklonjen 1991. godine.

 

1 komentar

Ostavite odgovor