Pocetna Društvo Usvojen budzet za 2018. godinu

Usvojen budzet za 2018. godinu

442
0
Podelite

Gradska skupština Užica usvojila je budzet za narednu godinu u iznosu od 2,75 milijardi dinara koji je u odnosu na prošlogodišnji veći za 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Tihomir Petković  rekao je da je planiran budzet realan, a gradske finansije stabilne  sa ovogodišnjim suficitom od milion evra dok je prethodna vlast ostavila dug od 3 miliona evra.

Grad će u idućoj godini  nastaviti realizaciju ključnih projekata među kojima su i fabrika vode druga faza za koju je u budzetu planirano 20 miliona dinara i ograđivanje aerodroma Ponikve 50 miliona dinara. Gradonačelnik je potvrdio da je danas završena prva faza gradnje fabrike vode na Cerovića brdu i da će realizacijom druge biti omogućen bezbedan povratak na akumulaciju Vrutci.

Opozicija je kritikovala budzet za 2018. godinu. Ivan Filipović DS kaže da nema razlike između usvojenog i budzeta od pre pet godina od kada je na vlasti SNS, da nema velikih investicija i pomaka u vezi transfera iz Republike.

Vladan Virijević, Zdrava Srbija smatra da se budzet prepisuje iz godine u godinu i da nema investicioni karakter  i da je u pitanju novi spisak želja koji se stavlja iz godine u godinu poput aerodroma,obilaznice dok su za razliku od opštine Čajetina znatno manja ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu i turizam.

U drugom delu sednice užički odbornici će raspravljati o inicijativi grupe građana o povratku Titovog spomenika na Trg partizana.

Ovu inicijativu će podržati samo odbornici SPS-a što je nedovoljan broj glasova za usvajanje.

Ostavite odgovor