Pocetna Košarka Uživamo u utakmicama i pobeđujemo

Uživamo u utakmicama i pobeđujemo

477
0
Podelite

Košarkaši Slobode strpljivo, korak po korak, pobedu po pobedu, grade sebi put ka Košarkaškoj ligi Srbije. Od 11 utakmica samo jedan poraz, bilans je na kome bi im pozavidele i ekipe iz elitnog ranga.

Naš cilj je jasan i mi od njega nećemo odustajati. Ostvarili smo u prošlom kolu veliku pobedu u Smederevskoj palanci protiv direktnog konkurenta i to je dokaz da imamo snage za ono što smo zacrtali. Ušli smo dobro u utakmicu, većim delom vodili, ali je pred kraj Mladostu uspela da preokrene. Pokazali smo karakter, vratili se u igru i dobili jednu neizvesnu i jako tešku utakmicu. – priča za Infoeru trener Slobode, Vladimir Lučić.

kk-sloboda-vladimir-lukic

Do kraja prvog dela prvenstva ostala su još dva kola. U petak 15. decembra u Veliki park od 18, 30 stiže Klik iz Arlja, a potom se putuje u Pirot.

-Ako protiv Klika ne „overimo“ pobedu iz Smederevske Palnke, ništa nismo uradili. Iako smo favoriti čvrsto stojimo na zemlji. Znamo da utakmice sa komšijama mogu uvek da budu nezgodne. Klik je dobra ekipa, iskusna u svojim redovima imaju dva Užičanina, Bakračlića i Arnautovića, koji uz još dva centra i ostale igrače, zaista čine jednu stabilnu ekipu. Očekujemo i dosta navijača iz Arilja, tako da će utakmica sigurno biti dosta zanimljiva.

Lučić ističe da ga raduje i to što se iz utakmice u utakmicu povećava i broj navijača na tribinama:

-Sigurno da su dobri rezultat magnet za publiku. Navijači umeju da prepoznaju naš trud i zalaganje, i meni je posebno drago zbog toga. Siguran sam da ako nastavimo ovako nećemo dugo čekati na prepune tribine u Velikom parku.

Po prvi put i zdravstveni bilten igrača ohrabruje. Nikola Otašević je zalečio povredu lista, a svi ostali su zdravi, spremni i obećavaju pobedu.

Mislim da smo od početka napravili dobro ekipu spremnu da se uhvati u koštac za osvajanje vrha tabele. Svesni smo da smo trenutno najveći favorit, ali moramo nastaviti u istom stilu. Zato je potrebno da ostvarimo i ove dve pobede , da u drugom delu prventva nastavimo sa pobedama i na kraju svi zajedno slavimo. – kaže iskusni Petar Marić i dodaje da ga posebno raduje što je u Slobodi napravljen pravi spoj mladosti i iskustva.

kk sloboda petar maric-Mlađi igrači su stvarno dobri, vredno treniraju, imaju na koga da se ugledaju, i imaju od koga da hvataju neke „košarkaške fore“. Mislim da rade dobro i na pravom su putu da ako ovako nastave budu sjajni košarkaši. Još više raduje činjenica da u ekipi sada ima više košarkaša iz Užica, samim tim i više ljudi dolazi da gleda naše utakmice. Ipak, moram biti iskren, nisam baš zadovoljan sa brojem navijača. Boleo bih da ih bude još više, jer im je njihova podrška neophodna u borbi za ulazak u viši rang.

Marić ističe da je atmosfera u ekipi sjajna.

-Odlična je saradnja i među igračima i među trenerima. Stvarno treniramo maksimalno dobro, ima tu prostora i za šalu i smeh.  Mogu samo da kažem da uživamo u treninzima, uživamo u utakmicama i nadamo se da će tako biti i do kraja prvenstva. Pozvao bih još jednom publiku da u što većem broju dođe i bude naš šesti igrač. Ukoliko u njihovim redovima uspemo da zaustavimo naše Užičane, Bakračlića i Arnautovića, siguran sam da ćemo slaviti još jednu pobedu u nizu, poručio je na kraju Petar Marić.

Ostavite odgovor