Pocetna Društvo Malinari najavili protest ispred Vlade

Malinari najavili protest ispred Vlade

437
0
Podelite

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Užice“ najavilo je novi protest za 25. decembar u 12 časova, a kako se novi u saopštenju, “preneće svoju borbu iz unutrašnjosti  Srbije ispred Vlade”.

„Usled izostanka reakcije Vlade Srbije i resornih ministarstava po pitanju niske otkupne cene maline za rod 2017. godine i neispunjavanjem obaveza i obećanja iz saopštenja od 23. jula ove godine, udruženja poljoprivrednih proizvođača su primorana na dalju radikalizaciju protesta“, stoji u saopšenju.

Cilj protesta je, kako se navodi, ispunjenje obećanja datih od strane ministra Branislava Nedimovića i Vlade, koja se odnose na kontrolisanje otkupnih izvoznih cena maline i uvid u prodajne cene maline od proizvođača do ritejlera.

„U tom smislu zahtevamo izveštaj Komisija za zaštitu konkurentnosti kako bi se izvršila korekcija otkupne cene prema poljopprivrednim proizvođačima“, piše u saopštenju.

Malinari zahtevaju i formiranje Nacionalnog saveta za malinu koji će rešavati probleme koji se javljaju svake godine.

Podsetimo, prethodni protest je održan 9. decembra, u Prijepolju, kada su malinari iz zapadne Srbije blokirali magistralnu saobraćajnicu ka Crnoj Gori.

Ostavite odgovor