Pocetna Društvo Uspešna godina “Čigote”

Uspešna godina “Čigote”

453
0
Podelite

Tradicionalno Specijalna bolnica „Čigota“ na Zlatiboru obeležila je svoj dan i slavu Sveti Nikola u prisustvu predstavnika lokalnih samouprava, poslovnih partnera, zaposlenih i saradnika. Ova godina ima poseban značaj jer je posle 53.godine postojanja i rada „Čigota“ postala brend, prvi u Srbiji i jedini u Evropi, koji je zaštitio medicinsko-turističke usluge.

Dr Željko Stakić, v.d direktora istakao je da se realizuje razvojni Cigota Dr Željko Stakićplan po kome  je svaka godina bolja od prethodne u poslovanju.

– Istorijski pečat u radu je dobijanje sertifikata o zaštiti intelektualne svojine i geografskog porekla „Čigote“, tako da je Specijalna bolnica sada i zvanično postala prvi brend u Srbiji i jedini u Evropi koji je zaštio sve svoje usluge. To znači da je „Čigota“ potvrđen brend u zdravstvenom turizmu.

Zaštitili su sve medicinske usluge, zdravstveno -rekreativne programe, program prevencije i lečenja dečje gojaznosti i turističke sadržaje. A sve u idealnom okruženju Zlatibora čiji klimat povoljno utiče na lečenje patologije kojom se bave.

-To je i podstaklo davne 1964.godine vodeće endokrinologe i klimatologe naše zemlje da se upravo ovde napravi jedno takvo lečilište za bolesti štitaste žlezde i metabolizma. Danas to nam daje za pravo da osećamo zadovoljstvo i ponos, ali stvara i obavezu da nastavimo da se i dalje razvijamo kako bismo što pre i bolje pozicionirali „Čigotu“ i na međunarodnom tržištu-ocenio je dr Stakić.

On je dodao da je u završnoj fazi veliki međunarodni projekat pod okriljem Agencije za atomsku energiju, tako da će u narednim mesecima u ovu ustanovu stići  uređaj najnovije tehnologije za dijagnostiku u oblasti nuklearne medicine.

Planirano je unapređenje i ostalih potencijala kroz zanavljanje medicinske opreme, obogaćivanje turističkih sadržaja sa ciljem što boljih rezultata koji zadovoljavaju najviše standarde. A sertifikat je garancija usluga koje pružaju zaposleni sa puno rada i truda.

Cigota Maja VermezovicMaja Vermezović, menadžer marketinga ističe da će i u narednom periodu sa puno energije nastaviti sa brojnim aktivnostima. U planu je i rekonstrukcija i adaptacija velnes centra, ali će se raditi i na poboljšanju ostalih usluga.

-Ova godina je za „Čigotu“ bila veoma uspešna a podaci pokazuju da beležimo za oko 13 odsto porast broja gostiju. Posebno značajano je i povećanje inostranog broja gostiju. Što se tiče medicinskih usluga godišnje se obavi oko 25 000 ambulantnih pregleda, ali porast se beleži i u stacionarnom delu-zaključila je Vermezović.

Dodajmo, poruka zaposlenih je da svaki pacijent i gost ode iz ove ustanove zadovoljan pruženim uslugama.

Ostavite odgovor