Pocetna Društvo Privremena izmena saobraćaja na barskoj pruzi

Privremena izmena saobraćaja na barskoj pruzi

304
0
Podelite

Zbog „vanrednog događaja između stanica Rakovica i Beograd Centar (Prokop) privremeno je izmenjen saobraćaj, a vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja iz pravca Niša i Užica saobraćaju do i od stanice Resnik, saopštilo je preduzeće „Srbija voz“.

Međunarodni voz za Solun saobraća od stanice Rakovica, dok će međunarodni voz za Bar ići zaobilaznim prevoznim putem“, navodi se u saopštenju.

Kako prenose agencije, „otklanjanje posledica vanrednog događaja je u toku i u nadležnosti je „Infrastrukture železnica Srbije“.

– Između železničkih stanica Topčider i Rakovica, „Štadlerova“ elektromotorna garnitura za prevoz putnika sa jednom svojom osovinom iskliznula je sa pruge. Povređenih nije bilo, a manje su oštećene elektromotorna garnitura i infrastrukturni kapaciteti – kažu u „Železnicama Srbije“.

Oni dodaju da je angažovan pomoćni voz, kako bi putnička garnitura bila vraćena u redovan položaj na kolosek.

– Na lice mesta izašla je komisija „Infrastrukture železnice Srbije“, kako bi istražila uzroke navedenog događaja – poručuju oni.

U MUP-u i Hitnoj pomoći potvrđuju da njihove ekipe nisu primale poziv za ovu lokaciju.

S druge strane, u „Srbija vozu“ navode i to da je na pruzi Beograd-Bar, između stanica Divac i Slovac, došlo do oštećenja kontaktne mreže.

– Zbog kidanja kontaktne mreže, vozovi saobraćaju samo do trase Valjevo-Lajkovac. Put između ta dva grada prelazi se autobusom, a odatle se dalje nastavlja međunarodnim linijama. Putnici, pritom ne plaćaju nikakve dodatne troškove za prelaz u autobus – kažu iz „Srbija voza“.

Ostavite odgovor