Pocetna Društvo Dok „skrolujemo“ kroz „newsfeed“…

Dok „skrolujemo“ kroz „newsfeed“…

327
0
Podelite

U petak 22. decembra u 18,30h u Plavoj sali OŠ Emilija Ostojić u Požegi, biće organizovan celovečernji umetničko-kritički osvrt na ulogu društvenih mreža u našim životima.

Veče će otvoriti monodrama „Laura, molim te“ mladog glumca Nikole Rakočevića. Ova predstava na zabavan način pokreće teme koje su nam svima važne. Teme usamljenosti i ljubavi u digitalnom svetu, privida društvenog života i zavisnosti od priznanja („lajkova“).

Nakon predstave uslediće tribina „Nećete verovati šta se desilo …dok ste vi skrolovali“.

Sa publikom i učesnicima tribine, razgovaraće Sladjana Petrović Varagić, do skoro direktorka Kulturnog centra u Požegi, Slobodan Georgijev novinar BIRN Srbija i Miroslav Tamburić Tambura, aktivista i direktor „Force“ iz Požege. Teme će biti društveni aktivizam, prednosti i mane virtuelne u odnosu na stvarnu zajednicu, kao i – šta ne vidimo da (nam) se dešava dok skrolujemo kroz „newsfeed“. Moderator tribine je Jelena Pajovic Van Reenen, direktorka „Naše zadužbine“.

Celokupni program ogranizuju u saradnji „Naša Zadužbina – Kuća građanskog društva“,  BIRN Srbija i produkcijski tim Laura 2000 uz podršku „Force“ iz Požege.

Ostavite odgovor