Pocetna Politika Nemanja Nešić: Bez povlačenja

Nemanja Nešić: Bez povlačenja

444
1
Podelite

Novinari su zamenika gradonačelnika koji je u ostavci od 6. septembra ove godine posle izjave o obnovi fasada pitali i koliko je izvesno povlačenje njegove ostavke i da li je tačno da lokalna vlast iznalazi način za takav postupak.

– Prvi put čujem od vas za tako nešto. Ne traži se način i neće se povući, jer ostavka je moja odluka. Svoj posao obavljam po zakonu do izbora novog zamenika gradonačelnika. Ovo nije jedinstven slučaj u Srbiji, u neposrednom okruženju imali ste slične slučajeve… onog momenta kada bude izabran novi zamenik gradonačelnika napuštam tu funkciju – rekao je Nešić koji je dodao da je u pojedinim medijima bilo dosta neukusnih i zlonamernih komentara na njegov račun bez uzimanja u obzir Zakona o lokalnoj samoupravi.  On je izrazio očekivanje da će gradonačelnik Tihomir Petković i vladajuća koalicija uskoro pronaći najbolje rešenje za mesto zamenika gradonačelnika Užica. Pri tom je sugerisao novinarima da pročitaju Zakon o lokalnoj samoupravi u kome se kaže da ni jedna jednica lokalne samouprave ne može biti bez gradonačelnika i zamenika gradonačelnika.

– Imali ste gospodina Arsena Đurića koji je 18 meseci bio zamenik predsednika opštine u ostavci. Vrlo je zanimljivo da to niko od medija to nije pomenuo i to u periodu od 2013-2014. godine i imate još takvih primera u Srbiji – dodao je Nešić koji je rekao da ostavka nije zakonski oročena, da ne postoji tehnički mandat za ovu funkciju i da je on zamenik do izbora novog kao i da je pravo novinara da uz funkciju koju obavlja navedu i da je u ostavci.

1 komentar

  1. Vi ste tako namrgođeni baš nezamenljivi,pa niste valjda Nikola Tesla,dao ostavku pa se još vređa kad ga pomenu!Propašće grad bez Vas.Sve radite pogrešno:loša voda.loš vazdsuh,dižete cenu grejanja bez razloga,Kad ćemo moći direktno da biramo pravog domaćina prema sposobnosti, kakav je bio naprimer Vlajko Brković,kapacitet,a ne stranački podanik!

Ostavite odgovor