Pocetna Društvo Novi razgovori krajem januara

Novi razgovori krajem januara

285
0
Podelite

Proizvođači malina iz Užica, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Ivanjice dogovorili su se s predstavnicima Vlade Srbije da 25. januara razgovaraju sa otkupljivačima, vlasnicima hladnjača o ceni maline za narednu godinu i o mogućnosti doplate za ovu godinu.

Članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice koje se bave uzgojem malina protestovali su ispred Vlade Srbije nezadovoljni što su ove godine maline prodavali po 135 dinara, a prošle godine su bile 240 dinara.

Predsednik tog udruženja Petar Štakić rekao je da su tokom puta iz Vlade Srbije obavešteni da će ih predstavnici Vlade Srbije primiti na razgovor. On je rekao da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije bio na razgovoru, već državni sekretari i da je dogovoreno da u januaru sledeće godine ponovo razgovaraju s otkupljivačima kako bi se ovogodišnje otkupne cene povećale bar do 180 dinara po kilogramu.

„Dogovoreno je i da se pokrene formiranje Nacionalnog saveta, što je jedan od zahteva, koji treba da se bavi rešavanjem problema oko prometa maline“, rekao je Štakić.

Dodao je da je odbačen zahtev za obeštećenjem proizvođača malina zbog mraza i suše i da im je rečeno da nema mogućnosti za nadoknadu štete.

 

 

 

Na protest je iz Užica stiglo četiri autobusa proizvođača malina, a nosili su transparente na kojima je pisalo: „Ustani Srbijo, zašto spavaš“, „Budi se Užička republika“ i „Osveti se Vladi na prvim izborima“.

Ostavite odgovor