Pocetna Društvo Od 1. januara elektronska registracija u APR-u

Od 1. januara elektronska registracija u APR-u

225
0
Podelite

Preduzetnici od 1. januara ove godine mogu svoju delatnost i elektronski da registruju u Agenciji za privredne registre, ne samo podnošenjem dokumenta na njihovim šalterima ili slanjem zahteva poštom.

– Elektronska registracija podrazumeva potpuni rad iz fotelje i jefitinija je od registracije u papirnom obliku, kazao je direktor APR-a Zvonko Obradović na predstavljanju tog servisa u APR-u.

Kako je objasnio, elektronska registracija obuhvata elektronsku prijavu potpisanu kvalifikovanim elektronskim sertifikatom preduzetnika ili ovlašćenog podnosioca prijave.

Moći će da se popunjava u aplikaciji dostupnoj preko portala APR-a, gde će biti omogućeno i elektronsko plaćanje platnim karticama Visa i Master. Naknada za uslugu elektronske registracije, prema rečima Obradoivća, koštaće 1.000 dinara, dok registracija u papirnom obliku košta 1.500 dinara.

– Verujemo da će svih, oko 32.000 preduzetnika koliko se prosečno godišnje osniva u Srbiji, registrovati svoju delatnost elektronskim putem, naveo je Obradović.

Proces registracije je je pojednostavljen zahvaljujući softveru koji je donirao Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

Obradović je najavio i da će po usvajanju zakona o privrednim društvima, APR aktivirati elektronsku registraciju i za osnivanje jednočlanih privrednih društava.

Ostavite odgovor