Pocetna Društvo Peti rođendan Unije studenata Užica

Peti rođendan Unije studenata Užica

590
0
Podelite

Proslava Unije studenata Užica u Gradskoj kući, bila je prilika da se osvrne na dosadašnji rad, ali i da se dodele priznanja pojedincima, institucijama, medijima i udruženjima koji su tokom proteklih pet godina podržavali rad Unije.

Po rečima jednog od osnivača Unije Radovana Novakovća, iza njih je izuzetno uspešan rad.

Unija studenata 3– Udurženje broji 1.200 članova sa 40 fakulteta. Za pet godina koliko postojimo postali smo primer kroz aktivnosti mladih, ali i onih starijih, da se i sa skromnim novčanim sredstvima može postići dosta toga. Realizovali smo 102 akcije i kroz njih stasavali u prave ljude. Ostvarujući svaku od tih akcija, mi smo postojali sve ozbiljniji, samouvereniji, zapravo, postajali smo ljudi. Nijedan rezultat ne postižu pojedinci, već samo uigran, obučen tim, spreman da se suočava sa izazovima. Jedino su mladi ti koji mogu da objedine i spoje nespojivo i da povedu sve nas u smeru zdravog društvenog cilja.

Na svečanosti su uručena brojna priznanja za podržavanje rada Unije studenata Užica među kojima je i profesorka dr Vesna Vasović.

– Kao profesor etike veoma često svojim studentima kažem: Svetlite iako je sve tamno! Divno je što je Studentska unija to prepoznala i utkala u svoja delovanja i pokazala šta može i šta zna. Zato ova nagrada za mene ima veliku emotivnu vrednost.

Unija studenata 4Među dobitnicima priznanja je i mladi novinar Nemanja Kovačević.

– Drago mi je što su mladi rezumeli moju misiju, a ona je svedočenje ljubavi prema svom zavičaju, narodu, mladima, tradiciji, porodici, prijateljima i saradnicima. Ovo priznanje će mi biti podstrek za dalje, za borbu koja tek predstoji.

Unija studenata 10Uručene su i nagrade pobednicima četvrtog literarnog konkursa na temu „Moja budućnost u mom gradu“.  Prvo mesto pripalo je Marku Staniću učeniku Užičke gimnazije, drugo Branki Matić, takođe iz Užičke gimnazije, dok je treće mesto osvojio Nebojša Todorović, učenik Ekonomske škole. U ime nagrađeni pobednik Stanić je istakao da je konkurencija bila dosta jaka i da žiri nije imao lak zadatak.

– Pronašao sam se u temi, smatram da su nama mladima dali priliku da iznesemo viziju našeg grada u narednim godinama. Lično veoleo bih da se ovo iz mog sastava jednog dana ostvari i da Užice stvarno postane centar mladih ljudi, kulture, sporta … Mislim da imamo velike potencijale koji još nisu iskorišćeni.

Među dobitnicima proznanja za podržavanje rada Unije studenata Užica nalazi se i naša kuća, IMD Vesti.

Ostavite odgovor