Pocetna Društvo Završetak radova na proleće

Završetak radova na proleće

380
1
Podelite
Miloša Obrenovića-početak radova

Izgradnja kišne kanalizacije u ulicama Miloša Obrenovića i Radničkoj u Krčagovu počela je 30. juna, a rok za završetak je bio 60 dana. Krajem septembra, kako su govorili predstavnici lokalne samouprave, svi radovi do asfaltiranja bili su završeni u roku. Međutim, kompletni radovi u ovim ulicama, kako je za „Vesti“ rekao Nikola Maksimović, biće završeni na proleće.
Radovi u najvećem delu Radničke ulice kompletno su završeni, dok je u Ulici Miloša Obrenovića, na deonici u kojoj je rađena kišna kanalizacija, do kraja prošle godine asfaltiran kolovoz i urađeni su ivičnjaci. Jasno je da će trotoari sačekati početak ovogodišnje građevinske sezone. O razlozima zbog čega je to tako, govorio nam je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ koje je bilo koordinator tokom izvođenja radova kao i na kružnom toku i Ložioničkom mostu. „Užice razvoj“ pratilo je sve ove radove zbog postojeće infrastrukture na ovim lokacijama a koja se odnosi na električnu energiju, vodu, rasvetu, kanalizaciju. Izgradnja kišne kanalizacije u Ulici Miloša Obrenovića, kako navodi Nikola Maksimović, izvođena je prema projektu koji je ranije uradila nekadašnja Direkcija za izgradnju, a sadašnje JP „Užice razvoj“. Izvođač radova na kišnoj kanalizaciji bio je „Stabil Pro“, a na saobraćajnici, užički „Putevi“. Nadzor su sprovodili „Putevi Srbije“.
Nikola Maksimovic-Zapravo, da bi se u što kraćem roku obezbedilo nesmetano funkcionisanje saobraćaja u Ulici Miloša Obrenovića, užički „Putevi“ su za kratko vreme uradili ivičnjake na deonici na kojoj je prošla kišna kanalizacija. Vremenski uslovi i bezbednost u saobraćaju zahtevali su i da se asfaltira samo deo na kojem je prošla kišna kanalizacija, a sa užičkim „Putevima“ je dogovoreno da na proleće, u ovoj ulici, bude urađeno kompletno skidanje starog asfalta i uklapanje sa novim asfaltom kako bi novoizgrađena kišna kanalizacija bila u potpunoj funkciji. Širina ulice je oko 10 metara i zato je veliki problem bio uklapanje tri trake, postojeće nivelete i novih rešeta kao i izgradnja novih parking mesta kod „Prvog partizana“ sa pomeranjem autobuskog stajališta. Videćemo da li će se tokom zime pojaviti određeni nedostaci i ako ih bude, otklonićemo ih na proleće, kaže Maksimović.
-Posle završetka kišne kanalizacije, u Ulici Miloša Obrenovića, stekli su se uslovi za izradu priključaka na duktilni cevovod (na kojem su zamenjene azbestne cevi). Ovi poslovi nisu mogli da se izvode paralelno sa izgradnjom kišne kanalizacije, jer bi nastale velike saobraćajne gužve, pa je i to delom uticalo na produžetak roka za komletan završetak radova na ovoj lokaciji, ističe Nikola Maksimović.
-Iako su uloženi veliki napori da radovi u Ulici Miloša Obrenovića budu kompletno gotovi do kraja građevinske sezone prošle godine, to se nije desilo i zbog organizacionih problema koje su imali užički „Putevi“. Mi smo na vreme upozoravali da se radovi ubrazuju, jer su ove dve ulice dugo bile raskopane, ali smo ukazivali i da se postojeći veliki problem ne sme pojaviti posle završenog projekta.“

Miloša Obrenovića - priprema za asfalt
Miloša Obrenovića – priprema za asfalt

Vrednost radova na izgradnji kišne kanalizacije je oko 42 miliona dinara, a po pola su ih finansirali Ministarstvo privrede i Grad Užice. Vrednost radova na saobraćajnicama, kako navodi Maksimović, je oko 46 miliona dinara. Ova sredstva obezbedilo je JP „Putevi Srbije“ u punom iznosu, a opredeljena su za asfaltiranje ostatka Radničke ulice, presvlačenje novim asfaltom saobraćajnice na potezu od nekadašnjeg preduzeća Kožara do „Prvog partizana“ i Ulice Kralja Petra Prvog, od Slanuše do raskrsnice sa Ulicom Rosulje. Sredstva koja nisu iskorišćena prošle, preneta su u ovu godinu, napominje Maksimović.

1 komentar

Ostavite odgovor