Pocetna Društvo Direktor užičke Komore Ana Lapčević

Direktor užičke Komore Ana Lapčević

702
0
Podelite

Funkciju direktora Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, od 1. januara obavlja Ana Lapčević, diplomirani inženjer poljoprivrede koja je radila kao savetnik u Sektoru poljoprivredne inspekcije u Zlatiborskom upravnom okrugu.
Ana Lapčević je postavljena na predlog predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, a po odluci Upravnog odbora PKS. Dotadašnji direktor užičke Komore, Rade Ljubojević, već krajem prošle godine izabran je za potpredsednika Privredne komore Srbije.

rpk uziceNa konferenciji za novinare, Rade Ljubojević je istakao da je Ana Lapčević pravi izbor, jer ima veliko iskustvo u radu sa privredom, ali i sa državnim organima.
-Sreća je za užičku Komoru što sada na čelu ima ovakava kadar, a ja ću se truditi da trend uspona ove Komore nastavimo, – istakao je Ljubojević.
Ana Lapčević je u svom prvom medijskom obraćanju istakla da će ove godine jedinstveni komorski sistem u Srbiji, u okviru kojeg je i užička Komora, funkcionisati u punom kapacitetu. Ona je ukazala na najznačajnije novine u radu koje je doneo jedinstveni komorski sistem i podsetila da je RPK Zlatiborskog upravnog okruga prošle godine izdala preko 80 uverenja o poreklu robe i bila druga u Srbiji u realizaciji ove usluge, a izdato je i preko 200 kvalifikovanih elektronskih sertifikata.
-Nastavićemo sa posetama privredi sa ciljem da prepoznamo najrazličitije izazove sa kojima se članovi susreću i da svojim maksimalnim angažovanjem i uključivanjem svih relevantnih institucija, pomognemo u iznalaženju najboljih rešenja, obećala je Ana Lapčević i istakla da će se užička Komora posebno truditi da podrži elektronsko poslovanje kroz postojeće, ali i nove usluge Komore, da će i dalje organizacija stručnih skupova i manifestacija biti značajan deo rada uz dodatnu inovativnost, kreativnost i energiju, i dalje će biti podržane potrebe privrede u oblasti edukacije, a planirano je učešće u nekoliko projekata koji su značajni za razvoj privrede Zlatiborskog okruga.
Govoreći o dosadašnjim rezultatima funkcionisanja jedinstvenog komorskog sistema, potpredsednik Privredne komore Srbije, Rada Ljubojevića, istakao je da je najdragocenije to što sada informacije iz regionalnih komora brže stižu u PKS, a odgovor od nje se dobija za jedan ili dva dana najviše. Po njegovim rečima, PKS je sa regionalnim komorama napravila i veoma dobar sistem mešovitih radnih grupa sa svim ministarstvima, tako da se sva aktuelna pitanja brzo rešavaju.
Konferenciji za novinare prisustvovali su i Milan Lončarević, vlasnik kompanije „Jasmil“ u Arilju, dobitnik nagrade Privredne komore Srbije za prošlu godinu i Osman Ćelović, direktor „Poliester Grupe“ u Priboju, dobitnik jubilarne nagrade PKS za 55 godina rada i postojanja kompanije.

Ostavite odgovor