Pocetna Bajina Bašta Humanitarna akcija učenika za Dečje odeljenje užičke bolnice

Humanitarna akcija učenika za Dečje odeljenje užičke bolnice

572
0
Podelite

U okviru Svetosavskih dani na humanitarnoj predstavi „Uloguj se u život“ koja je izvedena u užičkom Narodnom pozorištu učenici su prikupili 72.000 dinara za Dečje odeljenje užičke bolnice. Ovo je prvi put u gradu da su sve gradske i seoske škole zajedno učestvovale u ovoj akciji.

Prim.dr Dara Savic BožovićDr Dara Savić Božović, načelnik Dečjeg odeljenja uručila je zahvalnice svim učesnicima ističući da – materijalno davanje nije bio glavni povod, blago je u kulturnom i duhovnom darivanju. Ideja da objedinimo sve škole od osnovnih do visokih u ovom gradu je sjajna, da naša deca osete zajedništvo, oslone se jedni na druge, pokušaju da lakše prebrode sve prepreke odrastanja. Zdrava deca da pomognu onima koji su bolesni i leče se u Dečjem odeljenju, je izuzetan gest vredan divljenja.

Ta crta humanosti i nit koja provejava kroz živote svih, na svu sreću u ovim turbulentnim vremenima nije nas napustila i to je dobar znak za sve nas – zaključila je dr Božović.

Log Out 1Zahvalnost je upućena i mladom autoru i reditelju predstave “Uloguj se u život” Nikoli Vasiljeviću, na umetničkom daru i na ideji da se bavi ovako složenom  temom u jednom teškom vremenu.

Predstava upućuje na razmišljanje i roditelje, nastavnike, zdravstvene radnike da preispitaju svoje životne uloge u radu sa decom, jer moguće je izbeći zamke društveih mreža i virtuelne stvarnosti.

Log Out 3Posle ove predstave aktivnosti se nastavljaju, a Tim za kulturnu i javnu delatnost i Učenički parlament Medicinske škole će organizovati različite programe, sportske susrete, predavanja i književne programe do 27. januara i školske slave Savindana.

U februaru će biti otvorena izložba fotografija o dešavanjima u svim školama.

Ostavite odgovor