Pocetna Odbojka Virus pokosio odbojkašice

Virus pokosio odbojkašice

539
0
Podelite

Odbojkašice Jedinstva nastavljaju takmičenje u Prvoj B ligi, utakmicom sa trećeplasiranom ekipom na tabeli OK Beograd. Utakmica se igra u subotu, 20. januara u Velikom parku u 19 časova.

Trener Ivan Bučevac kaže da je prvenstvena pauza za njih protekla u ne baš sjajnoj atmosferi zbog zdravstvenih problema koji su zadesili ekipu.

– Ne mogu reći da nam je ovaj mini pripremni period prošao baš idealno, s obzirom da su devojke „zaradile“ stomačni virus koji ih je prosto pokosio. Neke su imale jako visoku temperaturu i tek smo dva treninga pre utakmice bukvalno uspeli da svi budemo na okupu. Koliko je to devojke izmorilo videćemo u subotu uveče – kaže Bučevac.

– Sigurno je da nećemo odigrati na onom nivou na kome sam ja očekivao. Moramo priznati da je to bila viša sila, a da podsetim i to da mi ova tri prva kola igramo sa tri prvoplasirane ekipe na tabeli. Trudio sam se da devojke rasteretim što više, da pokušam da izvučem iz njih maksimu, ali naravno nikakav imperativ pobede.

Ivan Bučevac je na klupu Jedinstva stigao početkom decebra, a ekipa je kao preporođena, uspela da ostvari tri pobede. To daje nadu da će devojke bez problema izboriti opstanak u Ligi.

– Kada sam dolazio u Užice bio sam optimista, iako slika trenutnog stanja u klubu nije bila ružičasta. Sada još više verujem u ove devojke i sigurno ćemo se truditi da obezbedimo u drugom delu takmičenja što više pobeda. Priželjkujemo tu sredinu tabele i siguran sam da ćemo cilj ostvariti. Jedino što mogu da obećam je da će se devojke truditi na svakoj utakmici maksimalno, da će ostaviti srce na terenu, a za što će to biti dovljno ostaje da vidimo.

Da u klubu misle na budućnost, svedoči i podatak da su se prvoj ekipi priključile i četiri mlade devojke iz OK Froma.

– To su mlade snage koje sam i ranije najavljivo. One su naša zvezda vodilja za budućnost iako još uvek nemaju potrebno iskustvo za igranje u Prvoj ligi. Spreman sam da im pružim šansu u ovom drugom delu jer mislim da smo taj primarni cilj opstanka ostvarili. Videćemo još kako će to u praksi biti, ali sigurno je da će ove devojke imati svoju neku minutažu kroz koju će se pripremati za sledeću sezonu gde će nadam se imati značajniju ulogu. Pozvao bih na kraju navijače da dođu u Veliki park da nas podrže, ali i da istrpe ove mlade devojke ako to ne bude baš išlo kao što treba.

Ostavite odgovor