Pocetna Društvo Praznik mimoza na Zlatiboru

Praznik mimoza na Zlatiboru

418
0
Podelite

Zlatiborom je danas mirisala mimoza, duh Mediterana zaposeo je plato Kraljevog trga. Tu je održan defile kojim je najavljen predstojeći 49. Praznik mimoze u Herceg Novom. Zlatibor je prva od pet destinacija na trasi ovog karavana u susret tom atraktivnom događaju.

Karavan mimoze tradicija je ovog praznika, a učesnici su hercegnovske mažoretke, Gradska muzika Herceg Novog i klovnovi. U svim destinacijama koje obilaze nastoje da naprave odličnu atmosferu i svuda nailaze na toplu dobrodošlicu okupljenih građana.

Mazoretkinje 2Mažoretke i ostali učesnici karavana pozvali su – muzikom, plesom, deljenjem mimoza i promotivnih materijala, u  veselom raspoloženju – sve stanovnike i posetoce Zlatibora da dođu u Herceg Novi u februaru. Ta višednevna hercegnovska manifestacija otvara se 2. februara karnevalskom povorkom i koncertom Nine Badrić, a raznovrsni programi (Maskenbal, “Dani Beograda“, Fešta na skveru, “Dani Grčke“,izložba cveća, plivački miting i drugo) traju tokom celog meseca.

Karavan mimoze realizuju opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Hercegfest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje karavan obilazi.

Ostavite odgovor