Pocetna Društvo Malinari danas na sastanku sa hladnjačarima

Malinari danas na sastanku sa hladnjačarima

427
0
Podelite

U Beogradu će danas biti održan sastanak predstavnika udruženja malinara iz Srbije i hladnjačara uz posredovanje predstavnika relevantnih  ministarstava, na kome će se razgovarati o ceni maline prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg roda.

Malinari tvrde da postoje realne osnove za povećanje cene prošlogodišnjeg roda maline, koja se kretala od 120 do 160 dinara, a izvozila po ceni od 2,1 do 4,8 evra po kilogramu.

-Ima mesta za povećanje cene, a pitanje je samo ko je u lancu trgovine uzeo više nego što mu pripada, poručuje predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice Petar Štakić.

Iz ovog udruženja kažu da od svojih zahteva neće odustati.

-Od nas zavisi da li ćemo dozvoliti da kupuju vreme i odlažu odluke.Neko je kupio 2017. godinu, pa nećemo dozvoliti da kupi i 2018. Mi nećemo stati i nećemo dozvoliti da ostanemo na ulici, da postanemo socijalni slučajevi, ni nadničari u svojim njivama, ističe Slađana Stanković.

Iz Uduženja Limska dolina naglašavaju da se bore za opstanak malinara i da ta borba nema nikakve veze sa politikom.

-Ko god nas podržava dobro je došao, ali ne može očekivati da mu tu uslugu vratimo glasovima na izborima. Mi sa politikom nećemo da imamo ništa, naglašava Bojan Purić.

Ostavite odgovor