Pocetna Politika Predaja odborničkih listi do 16. februara

Predaja odborničkih listi do 16. februara

293
0
Podelite

Sevojničani će u nedelju 4. marta glasati za novi skupštinski saziv Gradske opštine koja ima 15 odborničkih mesta. Glasanje će se odvijati na pet birališta, a u birački spisak upisan je 5.871 birač. Zaključenje biračkog spiska je 16. februara do kada traje i predaja odborničkih listi koalicija, partija, pokreta, grupa građana koji žele da učestvuju na izborima. Provera upisa u birački spisak moguća je i elektronskim putem unošenjem matičnog broja.

Posle raspisivanja lokalnih izbora za Skupštinu gradske opštine Sevojno  polovinom januara prva je predala  odborničku listu  koalicija predvođena „naprednjacima“. Izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno – Srpska napredna stranka – Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Srpska narodna partija“ podržalo je 262 građana svojim potpisom. Prvi i na listi i kandidat za predsednika Gradske opštine Sevojno je Milan Marić, direktor Tehničke škole.

Sudeći prema najavama protivteža ovoj koaliciji biće grupacija stranaka čiju okosnicu čine sevojničke demokrate i „Zdrava Srbija“ Milana Stamatovića.  Srpska radikalna stranka na lokalne izbore u Sevojnu  izlazi samostalno, potvrđeno je iz ove stranke. Na martovskim izborima 2014. godine najveći broj mandata pet u Sevojnu osvojila je SNS, Nova Srbija tri, SPS-PUPS-JS tri , URS dva, DS jedan i DSS  jedan mandat.  Tada je na izborima učestvovalo sedam izbornih lista od kojih je njih šest ostvarilo pravo na odborničke mandate izuzev LDP-a koji nije prešao cenzus.  Tada su izbori  ponovljeni na mestu 48, zbog greške kontrolora, ali su samo potvrdili prethodno ostvarene rezultate glasanja.

Ostavite odgovor